• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
İftar ve Sahur Arasında Bunları Yapın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prof. Dr. Alihan Gürkan, bir kişinin günlük tüketmesi gereken tuz miktarının 5 gram olduğunu, oruç tutan kişilerin de iftar ve sahur arasında yedikleri yemeklerle birlikte 5 gram tuz tüketmeleri gerektiğine dikkat çekti. Ancak tuzun yeteri miktarda suyla alınması gerektiğine değinen Gürkan, bu nedenle oruç tutan kişilerin böbrek sağlıklarını korumaları adına iftar ve sahur arasındaki süre zarfında 2,5 litre su içmeleri gerektiğini söyledi.


Böbrek sağlığı için kişilerin oruç tutarken dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan birinin de iftarda ağır yemeklerden kaçınmaları olduğunu belirten Gürkan, "Aşırı protein içeren gıdalar, çok tuzlu turşular ve salamura besinleri tüketmek böbreklere zarar verebiliyor.

Oruç tutanların yaptığı en önemli hatalardan biri de sahura kalkmamaları. Sadece iftarda ve sonrasında yemek yiyip, sahura kalkmadan oruca başlamak sağlık açısından sakıncalı durumlar doğurabiliyor. Sahura kalkmayan bir kişide vücudun susuz kalma süresi artıyor. Sıcak havada çok terleyen ve idrarla çok fazla tuz kaybeden böbrek hastaları bu gibi durumlarda ciddi sağlık sorunları yaşayabiliyor." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir