• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Eğitim Sen "Sorunlara kalıcı çözüm" istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Remzi Şirin, TBMM bütçe görüşmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.


Şirin yaptığı açıklamada, "2014 yılına ait kamu gelirleri ve harcamalarının belirlendiği 2014 Bütçesi, TBMM'de görüşülmeye başlanmıştır. Bugüne kadar AKP tarafından yapılan bütün bütçeler 'en iyi bütçe, 'en sosyal bütçe' ya da 'eğitime ve sağlığa en çok pay ayıran bütçe' gibi iddialar eşliğinde kamuoyuna sunulmuştur. 2014 eğitim ve yükseköğretim bütçesi 15 Aralık Pazar günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. 2014 eğitim bütçesi, önceki yıllardaki bütçelerin kopyası sayılabilecek bir anlayışla, eğitim sisteminin ve yükseköğretimin en temel ihtiyaçlarını bile göz ardı ederek hazırlanmıştır. Yıllardır kamu hizmetlerine ayrılan kaynaklar, özellikle eğitim ve sağlık alanında sadece rakamsal olarak artmakta, eğitim ve sağlık yatırımları açısından bakıldığında herhangi bir artış yaşanmadığı görülmektedir." dedi.


Taleplerimiz karşılanmazsa 19 Aralık'ta grevdeyiz!
Şirin, Hükümetten birtakım taleplerinin olduğunu söyleyerek
"Taleplerimizin karşılanmaması durumunda 19 Aralık Perşembe günü greve çıkacağımızı ilan ediyoruz." diye konuştu.


Şirin bazı taleplerini şu şekilde sıraladı;
"-Eğitime yeterli bütçe, okullarımıza ihtiyacı kadar ödenek ayrılmalı, dershanelerin kapatılması tartışmalarıyla tekrar gündeme gelen, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasına derhal son verilmelidir.
-Eğitim ve bilim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik hak kayıpları giderilmeli, son 11 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır.
- Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve zorunlu rotasyon girişimlerinden derhal vazgeçilmelidir.
-Okullarda ve üniversitelerde 4-C, 50-D, taşeron çalışma gibi esnek ve güvencesiz çalışma uygulamalara son verilmelidir.
- Kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitimin önündeki bütün fiili ve yasal engeller kaldırılmalıdır.
-YÖK kaldırılmalı, üniversiteler özerk, bilimsel, demokratik bir yapıya kavuşturulmalıdır.
-Kamu emekçilerinin grevli toplusözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplusözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir