• DOLAR 32.569
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2410.534
  • ...
Suriyelilerle Birlikte Esnaf da Mağdur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİATNEP-Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye gelen Suriyeli aileler zor yaşam şartlarıyla mücadele ediyor. Ağır kış şartlarıyla yaşam mücadeleleri daha da ağırlaşan Suriyelilerin bir kısmı Gaziantep Gatem Bulgurcular Sitesinde yaşıyor.
 
Daha önce Gaziantep`teki Bulgurcu esnafı için yapılan fakat yıllarca boş kalan her biri birer oda büyüklüğünde olan Gatem Bulgurcular Sitesindeki bürolarda iki, üç ve dört aile halinde kiracı olarak kalan Suriyelilerin elektrikleri 10 gün önce kesildi.
 
4 aile, 26 kişi bir oda da yaşıyor!
Bir odada 4 aile ile birlikte yaşamaya çalıştıklarını belirten Suriyeli sığınmacı Muhammed Haddad, burada çok sıkıntı çektiklerini belirterek " Bir odada dört aile, 26 kişi beraber kalıyoruz. Buraya aylık 300 TL kira ödüyoruz. Elektrik ve su parasını da ödediğimiz halde son 10 gündür elektriğimiz kesik." dedi.
 
Bir başka sığınmacı ise, " Biz burada perişan bir haldeyiz, son 10 gündür elektriğimiz de kesilmiş, odun ve kömürümüz de yok. Çocuklarımızın bir kısmı hasta, yataklarda yatıyor." diyerek elektriklerinin geri bırakılmasını istedi.
 
Bulgurcular sitesi Başkanı İsmail Demir ise bazı Suriyelilerin kaçak kullanması nedeniyle elektriklerinin kesildiğini iddia ederek; "Şu anda esnaf da perişan Suriyeliler de" dedi.
 
Devlet Suriyelilerde ya burada baksın, ya da kampa götürsün
Site esnafı Tahsin Bozkurt da devletin Suriyelilere sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Devlet ya Suriyelilere burada baksın, elektriğini suyunu karşılasın, ya da buradan alıp kamplara götürsün. Çünkü biz de burada mağdur oluyoruz." dedi.
 
(Şefik Mert-İLKHA) 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir