• DOLAR 32.371
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.538
  • ...
Aile Huzuru Toplumun Huzurudur- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Tarsus Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen, ailenin korunması ve yaşatılması konulu konferansta aile huzurunun toplum huzuru olduğu vurgulandı.75. Yıl Kültür Merkezi`nde Müftülük bünyesinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur`an kursu öğreticilerine yönelik olarak gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftü Vekili Mikayil Tayşan, "Tarsus Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Müftülük olarak koordineli çalışmaktayız.Aileyi ve toplumu ilgilendiren her türlü çalışmalarda yan yanayız.Bu akşamda bu hayırlı çalışmalardan birine şahitlik ediyoruz. "dedi.

Aile kurumunun, İslam`ın önemsediği en önemli kurumlardan biri ve bu kurumun sağlıklı yürümesi için bir takım temel prensiplerin olduğunu söyleyen Kılınç, bu ilkeleri çeşitli kategorilerde ele alarak, aile huzurunu temin eden prensipleri dile getirdi.

İlçe Vaizi ve Tarsus Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Başkanı Kılınç, bu temel ilkeleri ele almadan önce evliliğe hazırlık niteliği taşıyabilecek bazı noktaları vurguladıktan sonra; mutluluğu sağlayan esaslarla birlikte aile kurumuna temel bakışımızı ve mutluluğu gölgeleme ya da engelleme özelliğinde olabilecek bazı hususlara dikkat çekti.

Aileyi bir arada tutan temel gücün, güven duygusu olduğunu belirten, Kılınç, "Eğer eşler, birbirileri ile kurdukları iletişimde güvensizlik sezerse,aile içinde ardı ardına gelen olumsuzluklar zinciri başlamış olur.Bu sebeple aile içi iletişimin de en temel esası, güven duygusunun oluşturulmasına yönelik olmalıdır" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir