• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir Tarafta İsraf Diğer Tarafta Açlıktan Ölenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Büro Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Hüseyin Şansi yaptığı yazılı basın açıklamasında Somali`de ki insanlık dramına ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. "İnsanların bir yılda sadece güzelleşmek için salonlarda harcadığı para 160 milyar dolar. 100 tane Somali`yi ayağa kaldırır. Dünya bir taraftan bunu yaşarken, ülkemizde de maalesef bu israf var, diğer tarafta Allah`ın yarattığı kullar açlıktan ölüyor." dedi.

 

Dünya Gıda Örgütü 2008 yılında Afrika`da açlık konusunda alarm vermiş, ancak Somali`yi bunun dışında tutmuş diyen ŞANSİ "Şimdi Somali`yi yanlış planladık diye de `pardon` diyorlar. Son 90 günde 29 bin çocuğun öldüğü söyleniyor. Bu, insanlığın kendi vicdanını tekrar sorgulaması demektir. Burada pardon yoktur, kasıt vardır" dedi.

 

"Dünyanın süper gücü ABD, Irak ve Afganistan`ı ilk işgal ettiğinde masum insanları öldürmek için en az 2 trilyon dolar harcadığını biliyoruz. Batılı güçlerin savaş ve ölüm konusunda ne kadar cömert; yardım ve yaşatmak konusunda ise ne kadar cimri olduğunu bir kez daha görmekteyiz" diyen Şansi "Memur-Sen Konfederasyonumuz ve Batman Büro Memur-Sen, ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren yardım kuruluşları üzerinden yardım kampanyası başlatmıştır. Bu kapsamda, Batman Büro Memur-Sen İl ve ilçe teşkilatları olarak; bu yıl Ramazan ayında düzenlemeyi düşündüğümüz iftar programlarını iptal ettik. Memur-Sen Başkanlar Kurulunun aldığı karar çerçevesinde Batman Büro Memur-Sen olarak bu programlara ayrılan 2.000,00 TL kaynağı yardım kuruluşları vasıtasıyla Afrika`daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize gönderiyoruz. Şimdi yetimleri ve çocukları yaşatmak zamanıdır."

Muhyeddin Beyca-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir