• DOLAR 32.587
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2411.671
  • ...
Öğrencilerin yaptığı robotlar görücüye çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan ve Meram İlçesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Merve Meram Abdullah Aymaz Ortaokulunda açılan Robot kulübünde çalışmalarını sürdüren öğrencilerin yaptığı robotlar, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hazırlanan bir sunum ile tanıtıldı.

Programda konuşan Mevlana Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi (MEVZEM) Müdürü Doç Dr. Özgen Korkmaz " öğrencilerimizin ufkunu açmak için robot çalışmaları ve robot programlarını sınıflarımıza dahil etmeliyiz. Çünkü bunları yaparken düşüncelerimizin ufkunu açmak zorundayız. Onun için planlı bir çalışma ile bunu başarabiliriz." Dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Memiş ise,"Okul olarak bu yıl robotix kulübümüzü oluşturduk. Bu kulübümüzde iki ayrı grupta 20 öğrencimizi eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz bu kulüpte robotun yapımı, bilgisayar programının yapılması ve uygulanması yönünde çaba sarf ediyorlar. Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonunda Robot kol, Renk sıralayıcı ve iki adet Sumo robotları ortaya çıkmıştır. Şimdi bunların sunumlarını öğretmenlerimiz Ümüt Bilgin, İskender Tekinay yönetiminde öğrencilerimizi gerçekleştirecektir." İfadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından yapımı gerçekleştirilen Robot Kol, renk Sıralayıcı ve Sumo robotlar çalışmaları ve sunumları gerçekleştirildi. Daha sonra ise öğrencilere sertifikaları takdim verildi.(İlyas Yavuz - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir