• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Suudi`den savaş çığırtanlığı ve itiraf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RIYAD- Suudi Arabistan eski istihbarat bakanı Turki el-Faysal adeta Batı`ya, özellikle de Amerika`ya şantaj dozunda mesaj içeren söylemiyle, Suriye muhalefetinin ciddi bir silahlandırılmaya tabi tutulmamasından duyduğu kızgınlığını ifade ederek, "Suriye`de güçler dengesi yeniden ayarlanmadığı sürece ateş kesin ihtimali bile düşünülemez" diyerek tehditler savurdu.

Turki el-Faysal`ın kardeşi ve aynı zamanda Suudi Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal ise, Mısır`a yapılan yardımların devrim öncesinden başlayarak devrim sonrasına kadar sürdüğünü ama artık bu yardımlara bir limit getirilmesi gerektiğini savunarak darbeci Sisi`ye olan yardımları gizleme gereği duymadı.

Suud açıklamasının devamında, " Elimizi verdik kafamızı koparmak istiyorsunuz" dedi. Türkçe`de "Elimizi verdik kolumuzu kaptırdık" atasözüne tekabül eden bu sözüyle Suud, Mısır`lılardan artık ekonomik krizleri için bir B planı yapmaları gerektiğini belirterek önlemler almalarını talep etti.

"Artık bizi rahatsız etmekten vazgeçin. Her şeyin bir sonu vardır. Size gönderdiklerimiz yardım amaçlıydı ve artık bu yardımın da bir sonu olmalı." diye sert çıkış yapan Suudi Arabistan`ın, Mursi`nin devrilmesinde büyük katkılarda bulunduktan sonra Mısır`dan artık kendi çabasıyla yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir