• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın ilgili kuruluşu olan İlbank, Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında nüfusu 25 binin altındaki belediyelere içme suyu, kanalizasyon ve arıtma yatırımlarının gerçekleştirilmesi amacıyla 3 milyar 942 milyon TL kaynak tahsis etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla İller Bankası tarafından 2011 yılında başlatılan SUKAP, nüfusu 25 binin altındaki belediyelerin yüksek maliyetli yatırımları olan içme suyu, kanalizasyon ve içme suyu arıtma yatırımlarının kısa sürede tamamlanmasını amaçlıyor.

İlbank, projenin başladığı 2011 yılından günümüze kadar; 820 adet iş için, 1 milyar 638 milyon TL hibe, 2 milyar 304 milyon TL kredi olmak üzere toplam 3 milyar 942 milyon TL kaynak tahsis etti. Banka 820 adet işin 161`ini tamamlayıp hizmete sunarken 507`sinin inşaatını devam ettiriyor. Halen 74 işin sözleşme çalışmaları sürerken 78 iş ihale için hazırlanıyor.

SUKAP çalışmalarında yüzde 50`lik bölümün yerel yönetimlere hibe olarak sağlandığının altını çizen İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, böylece belediyelerin gerçekleştirmekte zorlandıkları yüksek bütçeli içme suyu, kanalizasyon ve içme suyu arıtma tesislerinin yapımına önemli katkı sağladıklarını ifade etti.

Karaman, "2015 yılına kadar sürmesi planlanan SUKAP ile ülkemiz genelinde su ve kanalizasyon sorununun tamamen çözüme kavuşturulacağını ümit ediyoruz. Proje kapsamında 18 bölge müdürlüğümüz aracılığıyla ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaşıp bu sorunun bir an önce çözümlenmesi yönünde gayret sarf ediyoruz. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar`ın liderliğinde sürdürdüğümüz bu büyük çalışmanın sonuçlarını inşallah önümüzdeki yıllarda çok daha net görme şansımız olacaktır." diye konuştu. (İLKHA)