• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Nisanur Dergisi 3. Yılına Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MKR- Merkezi İstanbul`da bulunan ve Aralık 2011 yılında "ailemizin dergisi" sloganıyla yayın hayatına başlayan Nisanur, 3. yılına girdi. Derginin 25. sayısı önceki gün okurlarıyla buluşurken, bu ay dosya olarak "Sır Saklama" konusu ele alınmış.

Üçüncü yılının ilk ayında `sır` ve `sırrı muhafaza etme` üzerinde yoğunlaşan derginin editör yazısında; "… Nisanur Dergisi olarak büyük bir heyecanla, zamanı en güzel şekilde değerlendirmeye yönelik bir takım çalışmalarla yola çıktığımızdan bu yana iki koca yıl geçti. Oysa daha dün gibi, ilk sayımızın oluşturduğu o manevi havayı soluyoruz… Bu, belki zamanın hızla akıp geçmesinden kaynaklı! Ya da o ilk adımın bereketinden -inşallah-… Rabbimize şükürler olsun ki aydan aya çok daha güzel, verimli, ihlaslı ve özenli sayılarla sizlerle buluşuyoruz. Ve daha uzun yıllar, gittikçe artan bir özveri ve olumlu neticelerle, sizlere birbirinden güzel sayılar ulaştırmayı umud ve niyaz ediyoruz" sözlerine yer verildi.


Nisanur 25. Sayısından kısa kısa
Arzu Demir "Sır tutmak ve gizlemek eşler arasındaki muhabbeti, sevgi ve saygıyı artırır" derken, Sultan Demir "Çoğu zaman sır olarak görmediğimiz şeyleri bir de art niyetsiz ulu orta konuşup hiç hoş olmayan olaylara sebebiyet verebilmekteyiz" açıklamasında bulunuyor. Rana Çeçen "Kişi karşısındaki insandan emin olmazsa yapması gereken en akıllıca iş, sırrını kendi içinde saklamaktır" derken, Şehide Koca "Samimi, güvenilir müminler davet yolunda kendilerine verilen bilgi dışında özel bilgileri merak etmez" izahında bulunuyor. Esma Akbalık "Müslüman bir kişi gerekirse ser vermeli ama sır vermemeli" derken, Esra Toprak "Sırrı muhafaza etmeyi öğrenip iradeye ve dile hâkim olalım" tavsiyesinde bulunuyor. Aynur Sülün "Modern günahların birer lütufmuş gibi çocuklarımıza sunulduğu böyle bir zamanda çocuğu imanla yapılandıracak en önemli aktör annedir" derken, Reyhan Çelebi de "Çocuğumuzu neyin sır olup olmadığı konusunda bilgilendirmek, önceliğimiz olmalıdır" hatırlatmasında bulunuyor. Nevin Yapıcıoğlu El-Hakim ismi şerifini tanıtırken; Rumeysa Durmaz da `İcmali ve Tafsili İman` ı açıklıyor.

Öte yandan dergi bu ay okurları iin İlahiyatçı-Yazar Fidan Orhan ile `kadın ve hadis` ekseninde bir röportaj gerçekleştirmiş. Tüm bunlarla beraber mutfak, sağlık, çocuk eğitimi konularında da işlendiği 25. sayı seçkin bayilerde. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir