• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Mali’de BM Askerlerine Bombalı Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Birleşmiş Milletler barış gücü sözcüsü, Mali’nin Kuzeyinde Kidal kasabasında bir saldırıda BM askerlerinin öldüğünü doğruladı.

Sözcü Fred Fath yaptığı açıklamada: “Bombalı saldırı bu sabah geçekleşti. Saldırı sonucu BM askerlerinden ölenler ve yaralananlar oldu.” dedi. Saldırıda ne kadar askerin öldüğü ve yaralandığı konusunda bilgi vermedi.

Bombalı araç ile yapılan saldırı Kidal kasabasında bir bankayı koruyan BM askerlerine yönelik düzenlendi. Yerel kaynakların aktardıklarına göre çok şiddetli bir patlama yaşandı.

Mali’nin başkenti Bamako’nun 1600km kuzeydoğusunda yer alan Kidal, Mali’de etnik bir grup Tuareglerin 2011 yılında isyan başlattıkları kasaba.

Mali’de El Kaide’ye karşı yapılan savaşın ardından ağır bir yenilgiyle çekilen Fransız askerlerin yerlerine BM askerleri konuşlandırılmıştı. BM Askerleri İslam devleti kurmak isteyen El Kaide direnişçilerine karşı sessiz bir savaşa devam ediyorlar. Ancak bölge halkının El Kaide’yi desteklemesi sebebiyle bankaları dahi korumak zorunda kalıyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir