• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtüsüne Özgürlükte Bir Destek de Mardin`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin`in Mazıdağı ilçesinde faaliyet yürüten Mazıdağı Eğitim-Der yıllardır süre gelen başörtüsü yasağının kaldırılması için ilçede bir imza kampanyası başlatarak "Tesettür Seferberliği" ne destek verdi.

Mazıdağı Eğitim-Der, Başörtüsüne özgürlük için imza kampanyasına Mazıdağı İlçe Merkez Camii önünde teravih namazı çıkışında start verdi. Bu amaçla teravih namazı çıkışı halk açılan standa yoğun ilgi gösterdi. İlk imza standını Mazıdağı İlçe Merkez Camii önüne kuran Mazıdağı Eğitim-Der yetkilileri imza kampanyasını bütün camilerin önünde teravih namazı çıkışında yapılacağını gündüzleri ise Mazıdağı çarşı meydanında imza kampanyasına devam edeceklerini söylediler.

İmza kampanyası hakkında bir açıklama yapan Mazıdağı Eğitim-Der Başkanı Ekrem Açılan" Başörtüsü yasağının kalkması, başörtüsünün yeni anayasada güvence altına alınması ve bu konuda kamuoyumuzun talep ve beklentilerini hükümete bildirmek üzere bir imza kampanyası başlatılmış bulunmaktadır. Bugünden başlamak üzere ilçe merkezindeki Merkez Yeni Camii, Eski Camii, Kubbeli Camii, Karşıyaka Camii, Kayalar Camii, Nuh Camii önünde 20.30 ila 23.00 saatleri arası, cumhuriyet Meydanı çarşı içi çay ocağı önünde de 09.00 ila 23.30 saatleri arası olmak üzere 20.08.2011 tarihine kadar imza stantlarımız açık olacak.." Gezici üyelerimiz aracılığıyla da imza toplayacağız. Allah`ın izniyle her akşam farklı bir caminin önüne stant kurup bu zulmün ortadan kalkması için seferber olacağız" şeklinde konuştu.

Hamza Dağ - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir