• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Belediyeler partizanlığın değil, hizmetin yeri olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından adaylığı açıklanan Van HÜDA-PAR Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. M. Mehdi Oğuz, aday tanıtım programında yaptığı konuşmada Halka efendi değil hizmetkar olmaya geldiklerini ifade ederek, "Hür Kadroların iş başına gelmesiyle rüşvetsiz, tarafsız, dürüst ve adil bir belediyecilikle, Van`ımızı hakkettiği konuma hep beraber taşıyacağız." dedi.
 
Konuşmasına genel başkan Zekeriya Yapıcıoğlu`na ve katılımcılara teşekkür ederek başlayan M. Mehdi Oğuz, 2014 Yerel Seçimlerinde Partilerinin kendilerini aday olarak göstermesinden onur duuduğunu belirterek, "Davamız çok büyük ve yüce bir davadır. Bu görevin Allah katında büyük bir mesuliyetinin olduğunu ve bununla omuzlarımıza ağır bir yük yüklediğimizin farkındayız. Bunun için bütün kardeşlerimizin duasına ihtiyacımız var. Bununla birlikte şunu da biliyoruz ki Hür Dava Partisi, şahısların değil davanın öne çıktığı bir partidir. Dolayısıyla bu görevin başında kim olursa olsun, hep birlikte çalışacağız ve bu kutlu davanın ağır yükünü hep birlikte omuzlayacağız" dedi.
 
"Belediyeler partizanlığın değil hizmetin yeri olmalıdır"
İslami ve insani değerler temelinde kurulan Hür dava Partisi`nin belediyecilik anlayışının da İslami ve insani olduğunu aktaran Oğuz, Partilerinin belediyecilik anlayışında `Halka hizmet, hakka hizmettir` düşüncesinin yattığını ifade ederek, "Bu nedenle belediyecilik hizmeti, halkımız için bir lütuf değil aksine halkımızın asli bir hakkıdır. Anlayışımıza göre kamu kurumlarında hizmet sunan görevliler vatandaşa hükmeden değil, onların hizmetinde bulunan hizmetçilerdir. Hüda Par`ın belediyecilik anlayışında belediye başkanı ve belediye çalışanları halkımızın hizmetkârıdır. Yine Partimizin belediyecilik anlayışına göre, belediyeler partizanlığın değil, hizmetin yeri olmalıdır. Bu bilinçle halkımızın hak ettiği ve layık olduğu hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de dini, dili, mezhep ve meşrebi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun ayırım yapmaksızın halkımızın her kesimine hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı
 
"2011 depreminde partizanlığın zararlarını gördük"
2011 yılında Van`da yaşanan depremlerden sonra partizanlığın ne kadar çirkin olduğunu ve halka ne kadar zarar verdiğini gördüklerini dile getiren Oğuz, Valilik ile Belediye arasında yaşanan çekişmenin ceremesini halkın çektiğini ve depremzedelere dağıtılmak üzere gönderilen malzemelerin dağıtılmayıp depolandığını hatırlatarak, "Bütün bunlar yerel yönetimlerde hizmetin değil, partizanlığın öne çıkarılmasından kaynaklanmaktadır. Partizanlık her dönemde halkımıza büyük zararlar vermiştir. Bunun yanında deprem döneminde İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının, halkımız arasında ayırım yapmaksızın geceli gündüzlü nasıl çalıştıkları ve halkımıza nasıl hizmet ettikleri hepimizin malumudur" diye konuştu.
 
"Mescitlerinizi sade yapınız, lakin şehir ve kasabalarınız göz alıcı olsun"
Üç bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle doğunun incisi olan kentin şu an bulunduğu durumu hak etmediğini dile getiren Oğuz, Van`ın yılardır hak ettiği hizmeti alamadığını ve yazın toz, kışın ise çamurla imtihan olunduğunu vurgulayarak, "Bunun temel nedeni Belediye kaynaklarının israf, yolsuzluk, rüşvet ve partizanca bir anlayışla heba edilmesidir. Rüşvetsiz, tarafsız, dürüst ve adil bir belediyecikle Van`ımızı hakkettiği konuma hep beraber taşıyacağız. Hz. Muhammed (Sav) "Mescitlerinizi sade yapınız, lakin şehir ve kasabalarınız göz alıcı olsun." buyurmuştur. Peygamberimizin bu talimatı doğrultusunda; Sosyal Projeler, İmar Projeleri, Çevre Projeleri ve Ulaşım Projeleriyle, parklarıyla, bahçeleriyle, sosyal tesisleri ve spor alanları ile ucuz ve rahat ulaşımıyla, akıcı trafiğiyle, asfalt yollarıyla, işgal edilmeyen kaldırmalarıyla, temiz hava ve temiz suyuyla, kirlilikten kurtulmuş gölüyle, yemyeşil, tertemiz ve yepyeni bir Van`ı hep beraber inşa edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.
 
Belediyeler israf, yolsuzluk ve rüşvetin pençesinde olduğunu hatırlatan Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Mehdi Oğuz, İsraf, yolsuzluk ve rüşvetin bir ahtapot gibi devletin birçok kurumunu sardığını ifade ederek, Uluslararası Saydamlık Örgütünün (T l) yolsuzluk algılama endekslerinde Türkiye`nin bulunduğu sıralamanın bunun açık bir göstergesi olduğunu vurguladı.
 
"Rüşvet alan da veren de melundur"
Kamu kaynaklarının israf edilmesinin başında yolsuzluğun geldiğini, yolsuzluğun temelinde ise ahlak ve maneviyat yoksulluğu geldiğini aktaran Oğuz, Hür Dava Partisi Olarak Parti Programlarında yer verdikleri çözüm önerilerinin uygulanmasıyla israfın, yolsuzluğun ve rüşvetin önüne geçileceğine inandıklarını belirterek, "Hizmetlerin aleni ve şeffaf bir şekilde verildiği, halkın yöneticilerden hesap sorma hakkının olduğu, her türlü hizmetin ve işleyişin halk tarafından denetlenebildiği ve halkımızın zamanında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu bir yönetim anlayışını belediyelerde tesis edeciğiz. Hür Dava Partisinin kazanacağı belediyelerin girişine `Rüşvet alan da veren de melundur.` Hadisi şerifini yazacağız inşallah" diye konuştu.
 
"İstikbal-i inkılabat içinde, en gür seda İslamın sedası olacaktır"
Yeni Büyükşehir Yasasıyla Van`ın büyükşehir statüsüne geçtiğini ve bununla birlikte Van Büyük Şehir Belediyesi`nin Van`ın bütün ilçelerine ve bütün köylerine hizmet götürme yetkisine sahip olduğunu hatırlatan Oğuz, Valilik ve Özel idarenin bazı yetkilerinin Büyükşehir Belediyesine geçtiğini hatırlatarak, "Dolayısıyla bölgemizin geleceği için, İslami ve insani bir yönetim için halkımızın en büyük umudu Hür Dava Partisi`dir. Hür Dava Partisi sadece bölgemizin değil, Kürdistan`ın Türkiye`nin, İslam Coğrafyasının ve bütün insanlığın umudu olacak inşallah. Hüda Par`ın Güneşi adaletin güneşi olacak inşallah. Biz ümit varız. İstikbal-i inkilabat içinde, en gür seda İslam`ın sedası olacaktır. Şahsımı ve Bütün Belediye Başkan adaylarımızı göreve layık gördüğünüz için hepinize şahsım ve tüm adaylarımız adına tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Av. Mehmet Mehdi Oğuz kimdir?
1973 yılında Van`da doğdu. İlk Okulu Van Şehit Kemal Görgülü İlk Okulu`nda okudu. Orta ve Lise tahsilini Van Gölü Anadolu Lisesi`nde tamamladı.
 
1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanandı. 1997 yılında buradan mezun oldu. 1998 yılında Hakimlik Sınavını kazanan ve Hakimlik Stajına başlayan Av M. Mehdi Oğuz, 2000 yılında 28 Şubat uygulamaları kapsamında görevden alındı. 2007 yılına kadar avukatlık yapması yasaklandı. 2007`den sonra Serbest Avukatlığa başlayan oğuz, Halen Serbest Avukat olarak çalışmaktadır. 2005-2012 yılları arasında Mustazaflar İle Dayanışma Derneği Van Şube Başkanlığı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Oğuz, Hür Dava Partisinin kuruluşunda aktif görev aldı. Aralık 2012 tarihinde kurulan Hür Dava Partisinin Kurucu üyeleri arasında yer aldı. Hür Dava Partisi`nde Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Halen Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi olarak Parti çalışmalarımı sürdürmektedir. Oğuz, Evli, iki çocuk babası ve İngilizce bilmektedir.
(Murat Dalgın, Fikret Özkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir