• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dershane tartışmaları sınav sorusu oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Türkiye`nin Toplumsal Yapısı dersinde fakülte öğrencilerine 15. Soru olarak "Dershaneler ve sınav odaklı eğitim ile ilgili hangisi yanlıştır?" sorusu soruldu.

Sorunun cevap şıklarında ise "A) Sınav sistemine yönelik bilginin alınıp satıldığı kurumdur. B) Lise eğitiminin işlevselleşmesine neden olmaktadır. C) Eğitimin meslek kazanmak amacıyla katlanılması gereken zorunlu bir süreç olduğunu düşündürmektedir. D) Eğitimin giderek kamusal alanın ve okulun dışında gerçekleşmesine yol açmaktadır. E) Dershaneler mevcut eşitsizlikleri azaltmaktadır." yer aldı.

Mardin Sağlık Meslek Lisesinde sınava giren öğrenciler dershane tartışmasının sınav sorusu olarak sorulmasına şaşırdıklarını söyledi.

3. Sınıf öğrencisi Mehmet Yılmaz, "Daha önce kendi aramızda bu konuyu tartışmıştık, ancak sorudaki cevap şıkları üzerinde toplumun bu şık doğru veya yanlıştır diyebilecekleri bir mutabakat olmadığı için bence bu soru sorulmamalıydı. Soruyu hazırlayan büyük ihtimalle dershanelerin kapatılmasını isteyen biri olacak ki 4 şıkta dershanelerle ilgili olumsuz bir şıkta ise olumlu bir yorum var. Bu tür tartışmalı konuların soru şeklinde sorulmaması gerekir diye düşünüyorum." diye konuştu.
 
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir