• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hizbullah`tan Esad`a: Şiddete Son Ver
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de Esad karşıtı gösteriler devam ederken; Lübnan Hizbullahı Esad yönetimine çağrı yaparak ülkede şiddete son verilmesi çağrısı yaptı. Şark`ul Ewsat Gazetersi`nin haberine göre, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım taraıfndan yapılan açıklamada, Esad yönetimine açık bir mesaj gönderildi. Şeyh Kasım Suriye’de Esad karşıtı muhalefet ile Baas güçleri arasında meydana gelen kanlı olayların artığına dikkat çekti.

HEM ESAD`IN HEM DE SURİYE`NİN YARARINA ŞİDDETE SON VER
Kasım iki taraf arasında görüşmelerin başlaması ve Suriye’de yaşanan can kayıplarına son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ve “bu adım Suriye’de hem Esad yönetimin hem de halkın yararına olacağını,” dile getirdi. Suriye’ye gerçekleştirilmesi muhtemel dış müdahaleye de dikkat çeken Şeyh Kasım, “diyalog süreci ve şiddetin durdurulması Suriye’ye olması muhtemel dış müdahalenin de önüne geçecektir,” dedi

SURİYE`DE YAŞANANLAR LÜBNAN`I KAOSA ÇEKEBİLİR
. Şeyh Kasım sözlerine şöyle devam etti, "Biz Suriye halkının yanındayız; ancak gergin bir Suriye ortamı istemiyoruz, Hizbullah hareketi Lübnan`da Suriye`deki olaylara müdahil olan herhangi bir platform da istemiyoruz. Bu durum Suriye`de şiddetin artmasına ve ülke istikrarının bozulmasına neden olacaktır." Suriye ve Lübnan`da yaşananların iki ülkeyi aynı şekilde etkileyeceğinin altını çizen Şeyh Kasım, Suriye`de yaşanan bazı olaylar Lübnan`ı bu ülkede yaşanan kargaşanın içerisine çekmeye çalıştığı uyarısında bulundu.
 

 İslami Gündem

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir