• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Çocuklarını Uyuşturucuyla Sakinleştirdiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMBURG - Bağımlı anne-babaların çocuklarına eroin ve kokain verdiğinden şüphelenen yetkililer, 14 çocuktan alınan saç örneklerinde uyuşturucu izine rastladı. Ailelerin çocuklarını sakinleştirmek için uyuşturucu verdiği belirtilirken eroin ve kokain izine rastlanan çocuklar ailelerinden alındı. Almanya`nın Bremen kentinde uyuşturucu bağımlısı ailelerin, sakinleştirmek için ç ocuklarına uyuşturucu verdikleri ortaya çıktı.

Hamburger Morgen Post gazetesinde yer alan habere göre uyuşturucu bağımlısı ailelerin çocuklarına eroin ve kokain verdiği şüphesiyle ara ştırma yapan Bremen Sağlık Bakanlığı yetkilileri 14 çocuktan alınan saç örneklerinde uyuşturucu izine rastladı. Tam bir skandal olarak nitelendirilen olay, sağlık çevrelerini ve uyuşturucu ile mücadele eden kurumları dehşete düşürdü. Şüphe üzerine uyuşturucudan kurtulmak için Methadon projesine katılan ailelerin 15 çocuğu sağlık muayenesinden geçirildi. Çocuklarda eroin ve kokain gibi methadon ve anti depresan maddelerinin izine rastlanırken, bu ailelerin doktorların ön gördüğünden daha fazla uyuşturucu tükettiği ortaya çıktı.

Bremen Sağlık Müsteşarı Hermann Schulte-Sasse, "uyuşturucunun çocuklara bilinçli olarak verildiğinden endişe duymalıyız." derken, Methadon projesine katılan ailelere ait 150 çocuğun muayene edileceği bildirildi. Yapılan ilk muayenede uyuşturucu izine rastlanan 1-3 yaş arası çocuklar ailelerinin elinden alındı.

BREMEN`DE ORTAYA ÇIKAN SKANDAL, HAMBURG`U DA HAREKETE GEÇİRDİ
Eski Sağlık Bakanı ve CDU Meclis Grup Başkanı Dietrich Wersich, Hamburg`da da böyle olayların olup olmadığını araştırılmasını istedi. Bremen`de çocuklara uyuşturucu verilmesinin Hamburg`da verilmediği anlamına gelmediğini söyleyen Wersich, "Çoğu değişim programına katılan bağımlıların başka bir uyuşturucu kullandığı herkesçe biliniyor. Dolayısı ile çocukların korunması için bu konu Hamburg`un gündemine girmeli ve sağlık bakanlığı konuyla ciddi şekilde ilgilenmeli." şeklinde konuştu.

"Elimizde Bremen`de olduğu gibi bir olayın yaşandığına dair hiç bir örnek yok" diyen Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Rico Schmidt, Hamburg`da çocuklardan saç örne ği alınmadığı için kesin açıklama yapmanın zor olduğunu vurguladı. Bremen`deki olayın 2006 yılında uyuşturucu bağımlısı bir üvey babanın Kevin adı nda 2 yaşındaki çocuğu öldürdükten sonra buzdolabına saklamasının ardından yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıktığını ifade edildi. Öte yandan yapılan açıklamada Hamburg`da 5 bin uyuşturucu bağımlısının terapiye katıldığı ve bunların yanında yaşayan 200 çocuğun bulunduğu bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir