• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
İşte Meteoroloji`nin Son Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Bartın, Sinop, Kastamonu`nun kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde kar, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların Artvin ile Rize`nin doğu ilçelerinin yükseklerinde yoğun kar yağışı olarak görüleceği tahmin ediliyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Rüzgarın, güney kesimlerde kuzey, kuzey kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz kıyı kesiminde, bu gece saatlerinden itibaren ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak esecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji, Artvin ile Rize`nin doğu ilçelerinin yükseklerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji vatandaşları uyardı.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü ve devam eden kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

ZİRAİ DON UYARISI

Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında halen tarımsal faaliyette bulunan üreticilerin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu Bartın, Sinop ve Kastamonu`nun kıyı ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların Artvin ile Rize`nin doğu ilçelerinin yükseklerinde yoğun kar yağışı olarak görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir