• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
İmam Hatip Liselerinin Dünü, Bugünü ve Yarını- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Türkiye genelinde Bursa Gemlik İmam Hatip Lisesi`nin koordinatörlüğünde İmam Hatip Liseleri "Mesleğe Hazırlama Kursları" çalıştayı hafta sonunda Bursa`da gerçekleştirildi.

Çalıştaya Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar`ın yanı sıra Bakanlık temsilcileri, akademisyenler, belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Gemlik İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkmen`in açılış konuşmalarıyla başlayan ve iki gün devam eden programda birçok akademisyen söz aldı, çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.


"İmam Hatip Fen Liselerinin kurulması ve ders geçme sistemi gündeme alınmalı"
Tüm Dünyada en önemli grupların öğretmenler ve din adamları olduğunu ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Din ve Fen ilimlerinin bir arada verildiği İmam Hatip Liselerinin fark oluşturduğunu söyledi. Çalıştayda alınacak kararların önemine vurgu yapan Kartal, "Anadolu İmam Hatip Liselerimizin yanında, İmam Hatip Fen Lisesi, İmam Hatip Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Liseleri gibi alanların olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra ders geçme sisteminin de yeniden gündeme alınması gerekli. Bu sistemle öğrencilere sınıf atlama ve hayata erken başlama şansı doğacaktır" dedi.


"Topu taca atmayalım"
Çalıştayda emeği geçenlere teşekkür eden Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ise, "İmam Hatip Liseleri zor bir süreçten geçerek bugünlere geldi. İnsanlarında hayatlarında inişler çıkışlar olabilir. Ancak hep dikiz aynasına bakarak, geçmişte yaşayarak hayatımızı devam ettiremeyiz. Geçmişten ders almalı, hep ileriye bakmalıyız" ifadelerine yer verdi.

İdareci ve öğretmenlere büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü dile getiren İrfan Aycan, "Topu taca atmaya, ağlamaya, sızlanmaya, bahaneler uydurmaya hakkımız yok. Geçmişteki iniş-çıkışların tekrar yaşanmaması için kendimizi değerlendirmeliyiz. Üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle yapacağımız çalışmalar neticesinde öğrencilerimizi mesleki ve insani açıdan en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Gerekli emeği ve özeni gösterdiğimizde karşılığını alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.


"Bursa Büyükşehir Belediyesinden okul isteği"
Son 2 yılda öğrenci sayısında önemli bir artış gerçekleştiğine dikkat çeken İrfan Aycan Bursa Büyükşehir Belediyesinden merkezde, Bursa`ya yakışacak bir okul yapmasını istedi.


"Ülkenin meşveret ve şuraya ihtiyacı var"
Çalıştayın önemine vurgu yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Meşveret ve şuraya ülkemizin ihtiyacı var. Kalite ve niteliğin gelişmesinde bu tür çalışmaların büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çalıştaylar sonuncunda daha nitelikli, daha hoşgörülü, birbirini seven ve ülkemizi cennete çevirecek öğrenciler yetiştireceğiz. Çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursa`da 2 yıl önce 13 bin olan öğrenci sayılarının bu yıl 24 bine ulaştığını belirten Gülsar, "Öğrenci sayılarının artmasıyla fiziki mekanlar itibarıyla sıkıntılarımız oldu. Ancak bu sıkıntıları devlet ve millet işbirliğiyle büyük oranda aştık. Bu konuda bize destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

"Çalıştayda İmam Hatiplerin dünü, bugünü ve yarını tartışıldı"
İki gün süreli gerçekleştirilen çalıştayda yaklaşık 120 katılımcı yer aldı. İmam Hatip Liselerinin masaya yatırıldığı çalıştayda, mesleğe hazırlama kursları, lise-ortaokul öğrencilerinin etkinliklerle geliştirilmesi ve öğrenci akademik başarısının artırılması başlıkları altında kalite ve niteliğin nasıl yükseltileceği konularına yanıt arandı. Swot analizi, beyin fırtınası gibi yöntemlerin kullanıldığı çalışmada, İmam Hatip Liselerinin dünü, bugünü ve yarını tartışıldı.(Zeki Aras-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir