• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Bursa'da Vuslat Gecesi büyüledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 740. Vuslat yıldönümün kapsamında düzenlenen etkinlikte Hz. Mevlana anıldı.

Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat gecesi Şeb-i Arus olarak bilinen gecede Bursa Mevlana kültürünü yaşatma derneğinin organizesiyle anıldı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğine binlerce kişi katıldı. Gecede konuşan Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mevlana'yı anlamayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere öğretmeyi görev kabul ettiklerini söyleyerek, "Çocuklarınıza Mesnevi hikayelerini okutun. Mevlana'nın felsefesi aşktır, muhabbettir, dostluktur ve halden anlamaktır. Aşk, alemlerin yaradılış sebebidir. Allah ile kul arasındaki en sıkı bağdır. Bu bağ hoşgörüyü beraberinde getirir."diye konuştu.

Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ise, Şeb-i Arus törenlerinin anlam ve önemine dikkat çekerek bu yıl ki Şeb-i Arus törenlerinde kardeşlik konusunu anlatacaklarını söyledi.

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, Hz. Mevlana'yı gönüllerdeki Mevlana aşkıyla buluşturmak için çalıştıklarını ifade etti.

Daha sonra sahneye çıkan 117 semazen ve 90 Mutribanın muhteşem gösterisi gelenleri adeta büyüledi.

45 dakika boyunca sema gösterisinin yapıldığı törende yaşları 7 ile 14 yaş arasında ki minik semazenlerin performansı da büyük beğeni topladı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir