• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Cenevre Müzakerelerini Ciddiyetle Sürdüreceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAHRAN - Sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabında yaptığı açıklamada ABD Hazine ve Dışişleri bakanlıklarının Tahran’a uygulanan yaptırımlar kapsamında yeni şirketleri kara listeye almasını eleştiren Muhammed Cevad Zarif, “Birkaç gün önce ABD makamları tarafından uygun olmayan adımlar atıldı ve biz bu girişimlere gerekli cevabı verdik” ifadelerine yer verdi.

“Cenevre’de sağlanan anlaşmadan hoşnut olmayan bazı dostlarımız, ABD’nin bu girişimini anlaşmanın ölümü olarak lanse etmeye çalıştılar” diyen Zarif, bunun gerçeği değil sadece söz konusu kişilerin şahsi görüşlerini yansıttığını kaydetti.

Müzakerenin inişli çıkışlı zor bir yol olduğuna işaret eden Zarif, “Biz Cenevre müzakerelerini ciddiyetle sürdüreceğiz. Elbette uygunsuz ve sonu hesap edilmeden atılan her adıma, anlaşmanın ihlali anlamına gelmese dahi, münasip, hesap edilmiş ve akıllıca cevap verilecektir” açıklamasında bulundu.

Zarif, ülke içerisindeki bazı aşırı muhafazakarların müzakere heyetinin milli menfaatlerden taviz verdiğine yönelik eleştirilerine, “Bizim şimdilik zorunlu olan sessizliğimizden yararlanarak bahane avcılığı yapan arkadaşlarımız, tüm itiraz ve sorularına verecek cevabımız olduğunu elbette biliyorlar. Müzakere heyetinin milli menfaatlerimizi korumak gibi daha önemli bir görevi olduğundan dolayı bazı konulara cevap vermeyi şimdilik ülke yararına görmüyoruz ve reva olmayan tüm bu insafsızca itiraflar karşısında milli menfaatler için sessiz kalmaya hazırız. Uygun zaman geldiğinde tüm şüphe ve eleştirilere cevap vereceğiz” şeklinde yanıt verdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir