• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in enerji tasarrufu sağlayan dayanıklı tüketim mallarının teşviki için daha avantajlı bir vergileme politikası üzerinde çalışma başlattıklarını açıklaması sektörü heyecanlandırdı. Sektör temsilcileri vergi indiriminin fiyatları düşürüp satışları artıracağını söyledi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Özcan Aydilek, "Vergilerde 10 puanlık indirim yapılması halinde satışlar yüzde 10-15 seviyelerinde artar" dedi.. Aydilek, "Enerji konusundaki kazançlarımızı daha önce de söylemiştik. TÜRKBESD olarak Türkiye`ye bir Keban Barajı daha kazandırmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

KDV YÜZDE 18

Beyaz eşyada KDV ya da ÖTV indirimi olacaksa, bunun hemen Ocak ayı başında yürürlüğe girmesi gerektiğinin altını çizen Aydilek, bu konuda sektörün çatı örgütü TÜRKBESD olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Söz konusu indirimin etkisinin artırılabilmesi için tanıtımların çok iyi yapılması gerektiğine dikkati çeken Aydilek, "Ancak devletin de destek vermesi lazım. Örneğin `kamu spotu` olarak TV`lerde yayınlanmasında yarar görüyoruz" şeklinde konuştu. Maliye Bakanı Şimşek, buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyada enerji tasarrufunu teşvik etmek için destek vermeye hazırlandıklarını söylemişti. Halen beyaz eşya yüzde 18 KDV, yüzde 6.7 oranında da ÖTV uygulanıyor.