• DOLAR 32.587
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2438.507
  • ...

 VAN- Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı'na konuşan KOSGEB İl Müdürü Bilal Emre Yürük, Van'da 2011'de yaşanan depremlerden sonra 6 bin 88 işletmeye 368 milyon 241 bin TL finansman erişimi, 2003 yılından bu yana ise KOBİ'lere toplam 433 milyon 859 bin TL finansman sağladıklarını söyledi.

 

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından sağladığı faizsiz kredileri ile adeta Van esnafına can suyu olduklarını ifade eden Yürük, Van esnafının en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "KOSGEB Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olan ve KOBİ'leri destekleyen bir kuruluştur. KOBİ'ler, 250 den az işçi istihdam eden yıllık bilançosu 40 milyon TL'yi geçmeyen işletmelerdir" dedi.

 

"Van Depreminde 6 bin 88 işletmemize 368 milyon 241 bin TL finansman erişimi sağladık"
Van'da 1998 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Yürük, o günden bu yana kentte çeşitli faaliyetler yürüttüklerini ifade ederek, "En önemlisi KOSGEB'in ilde vermiş olduğu kredilerdir. Depremde bizler yaklaşık olarak 6 bin 88 işletmemize KOSGEP kredisi kullanma imkânı sağladık. Burada 368 milyon 241 bin lira finansman erişimi sağladık." şeklinde konuştu.

 

"Deprem sürecinde 13 banka ile bir anlaşma yaptık"
Yaşanan depremlerden sonra kimi esnafın bu kredilerden faydalanamadığını ifade eden Yürük, KOSGEB'in sadece burada işin bir ayağını oluşturduğunu dile getirerek, "KOSGEB bu süreçte 13 tane banka ile bir anlaşma yaptı. 100 bin TL ile 30 bin TL arasında kredi veren bankaların krediden doğan faizlerini biz karşıladık. Bizler devreye girmeseydik vatandaş aldığı kredilerin faiz oranlarını da ceplerinden karşılayacaktı. Burada ben bankaları ya da vatandaşlarımızı suçlamak istemiyorum. Sonuçta bu bir finansmana erişim süreciydi. Çeşitli sıkıntılar yaşandı. Bizler bize düşen kısım olan faiz oranlarının karşılanmasıydı. Bu noktada bir sıkıntı da yaşanmadı" ifadelerini kulandı.

 

"10 yılda Van'a 433 milyon 859 bin TL finansman sağladık"
2003 yılından bu yana Van'da 433 milyon 859 bin TL finansman sağladıklarını aktaran Yürük, Bu rakamın esnafa kullandırılan destek miktarı olduğunu vurgulayarak, "Bu küçük bir rakam değil. Ama bizim hedefimiz bunların çok çok üstündedir. İnşallah bunu da zamanla gerçekleştireceğiz. Çünkü Van ekonomisinde çok güzel dönüşüm yaşanıyor güzel gelişmeler görüyoruz. Bununla birlikte inşallah bizim sağladığımız bu rakamlar da daha üst seviyelere çıkacaktır diye bekliyoruz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)