• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
CHP` li Bozbey`den  kızlı-erkekli  evlere  ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA-CHP`li Nilüfer Belediye başkanı Mustafa Bozbey`den "Kızlı- erkekli" ev tartışmalarına misilleme gibi ev ziyareti yapıldı.
 
Birçok alim, kanaat önderi ve STK temsilcileri tarafından ahlak dışı olarak nitelendirilen, ne İslam`la ne de örf ve adetlerle bağdaşmayan ve sık sık eleştiri konusu olan kızlı erkekli öğrenci evlerine, CHP`li Belediye Başkanından adeta destek niteliğinde ziyaret yapıldı.
 
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "Buralarda nelerin olduğu belli değil, karma karışık her türlü şey olabiliyor" sözleri ile kadın ve erkek öğrencilerin birlikte yaşamasını önlemek için düzenleme yapılması gerektiğini ifade etmes,i pek çok açıdan tartışma konusu oldu.
 
Konu üzerine CHP`li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kızlı-erkekli kalan üniversite öğrencilerin evlerini ziyaret ederek, hükümetin öğrenci evlerine bakış açısını eleştirdi.
 
Ziyaret edilen evlerde Maddi imkansızlıklar nedeniyle kızlı erkekli kaldıklarını iddia eden öğrenciler, özel hayata din temelli müdahale suçlamasıyla potansiyel suçlu olarak görüldüklerini öne sürdü.
 
Maddi imkansızlıktan kızlı erkekli kalıyorlarmış(!)
Uludağ Üniversitesi`nin yer aldığı Görükle Mahallesi ve Sakarya Mahallesi`ndeki kızlı erkekli karışık bir şekilde kalan öğrenciler, devlet yurtlarının yeterli gelmediği ve özel yurt fiyatlarının yüksek olduğu gerekçesi ve maddi imkansızlıklar nedeni ile bir araya gelerek ev kiraladıklarını iddia ettiler.
 
Hükümetin öğrenci evlerine bakış açısını eleştiren Bozbey "Öğrencileri çok iyi anlamak lazım. Onları, yaşadıkları evleri farklı biçimde değerlendirerek değil, sorunlarına eğilerek mutlu, huzurlu yapabilirsiniz. Yurt ihtiyacına cevap veremeyen devletin, öğrenci evlerinin giderlerinin karşılanması için birçok ülkede olduğu gibi ayrı bir maddi destek sağlaması gerekiyor." sözlerine ter verdi. (Zeki Aras-İLKHA)

 



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir