• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Diyarbakırlılar Şehit Molla`yı Son Yolculuğuna Uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bangladeş Cemaat-i İslami`nin Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla`nın idam edilmesine tepki gösteren Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, yaptığı basın açıklaması ile Bangladeş yönetimini sert bir dille kınayarak protesto etti.
 
Ofis Camisinin içinde, öğle namazından sonra cemaatin de iştirakiyle kılınan gıyabi cenaze namazının ardından AZC Plaza`nın yanına doğru yürüyüşe geçildi.
 
`Katil Hasina Hesap Verecek` ve `Bangladeş`te Zafer İslam`ın Olacak` pankartlarının açıldığı yürüyüşte, sık sık "Şehit Molla yolun yolumuz`, `Katil Hasina hesap verecek`, `İslami Hareket engellenemez`, `Üzülme gevşeme Allah bizimle`, `Abdülkadir Molla onurumuzdur`, `Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz` gibi sloganlar atıldı.
 
"Abdulkadir Molla ve arkadaşlarını idam edenleri lanetliyoruz"
Basın açıklaması okuyan Özgür Der yönetim kurulu üyesi Yavuz Karaoğlu, "Bangladeş`te 1971 yılındaki bağımsızlık mücadelesi sırasında savaş suçu işlediği iftirasıyla hakkında idam cezası kararı verilen Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 12 Aralık günü Cemaati İslami mensubu beş âlim arkadaşıyla birlikte Dakka Hapishanesi`nde zalim Bangladeş rejimi tarafından idam edildi (İnna lillahi ve inna ileyhi raciun). Bangladeş hükümetinin dünyadan ve ülke içinden yükselen tüm tepkilere ve insani çabalara rağmen Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla`yı ve arkadaşlarını idam etmesini lanetliyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Molla`ya ve Cemaat-i İslami`ye Bin Selam"
Hiçbir hukuk kuralı gözetilmeksizin oluşturulan mahkemelerde, evrensel hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürülen yargılamalar neticesinde verilen idam kararının açık bir zorbalık olduğunu, bu hukuksuz kararın infazı ise doğrudan bir cinayet olduğunu söyleyen Karaoğlu, "Bu insanlık suçunun Bangladeş hükümetinin alnına sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçeceğinden kuşkumuz bulunmamaktadır. Öte yandan Cemaati İslami Genel Sekreteri Şehid Abdulkadir Molla`nın idam tehdidine rağmen takındığı onurlu tavırla söylediği `Suçum Allah`tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et dediler, ben de asın dedim` sözleriyle şehit lider, izzetli duruşundan asla taviz vermediğini tüm dünyaya haykırmıştır." dedi.
 
"Abdulkadir Molla zalimlerden af dilemeyi reddederek şehadete yürüdü"
Bangladeş Hükümetinin insanlık dışı tutum sergilediğini ve bundan sonra yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun fitilini ateşlemiş olduğunu söyleyen Karaoğlu, "Abdulkadir Molla zalimlerden af dilemeyi reddederek şehadete yürürken Bangladeş İslami Hareketi aleyhine kurulan tiyatroyu boşa çıkartmış, zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirmiştir. Bu tavrıyla Bangladeş halkına ve İslam Ümmetine ve en genelde de tüm insanlığa izzetli bir Müslüman`ın tavrını göstermiştir" ifadelerini kullandı. "İslami direniş şehitlerin kanlarıyla bereketlenir, önderlerin izzetli duruşuyla tarihe kazınır"
Karaoğlu konuşmasını, "Muhammed Mursi şahsında Müslüman Kardeşler nasıl ki davalarından asla vazgeçmeyeceklerini haykırdılarsa, şimdi de Bangladeş İslami Hareketi adına Abdülkadir Molla ve arkadaşları da aynı çağrıyı seslendirmektedirler. Tıpkı Şehid Seyyid Kutup, Abdulkadir Udeh, Şeyh Said, Hasan el Benna, Şeyh Ahmet Yasin ve nice sayısız önder gibi! Rabbimizden aziz şehidimiz için rahmet dilerken, onunla iftihar ediyor ve Allahu Teâla`nın onun şehadetini kabul etmesi ve onu cennetiyle mükafatlandırmasını diliyoruz" dedi.
 
Yapılan basın açıklaması Abdulhakim Beyazyüz`ün yaptığı duanın ardından sona ererken, programa katılanlar sessiz bir şekilde dağıldı.
(Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir