• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
Umut Kervanı Kasım Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Fakir ve muhtaç aileler ile zenginler arasında köprü olma görevi gören Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası, yapmış olduğu bir aylık faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı
 
Kasım Ayı Faaliyet Raporunu, Dernek adına kamuoyuyla paylaşan Umut Kervanı Gıda Bankası Genel Başkanı Abdurrezak Arslan, toplamda 7 bin 850 TL değerinde gıda, giyim, ev eşyası ve nakit para yardımı yaptıklarını açıkladı.
 
Arslan, yaptığı açıklamada, öncelikle bu işi kendilerine sevdiren Allah`a şükrettiklerini belirterek, her ay düzenli olarak 25 aileye gıda yardımı yaptıklarını söyledi.
 
Yardım paketlerinin 50 TL tutarındaki temel gıda maddelerinden oluştuğunu açıklayan Arslan, Kasım ayı içerisinde yapılan gıda yardımının toplam değerinin bin 250 TL olarak belirlediklerini dile getirdi.
 
Yine bu ay içerisinde, 2 adet çamaşır makinesi, 21 adet yatak, 2 adet katalitik soba, 11 adet masa- sandalye yardımı yaptıklarını belirten Arslan, toplamda ise 7 bin 850 TL değerinde yardım yaptıklarını açıkladı.
 
Daha fazla yardım yapmak istediklerini ifade eden Arslan, "Daha fazla yetime, öksüze ve fakirlere ulaşmak istiyoruz, ancak şu anda imkanımız bu kadar. İnşallah imkanımız oldukça biz de bu dalgayı daha fazla yaymaya çalışacağız. Bursa`nın en ücra köşelerine kadar gitmeye çalışacağız."diye konuştu.
 
Geçen hafta Suriyeli bir ailenin 15 gündür mutfaklarında hiçbir gıdanın bulunmadığının haberini almaları üzerine, hemen aileyi tespit edip gıda ulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Arslan, "Gerçekten böylesi durumlarda çok etkilenip çok üzülüyoruz. Nimetlerin bol olduğu bu dönemde, kimi insanların halen mutfaklarında sıcak yemeğin olmaması bizi gerçekten üzdü. İnşallah her ay düzenli olarak o ailelere de yardımcı olacağız."şeklinde konuştu.
 
Arslan, son olarak, gayelerinin zengin insanlara fakirlerin durumunu anlatarak onları bu konuda bilgilendirip fakirlere ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyleyerek, "İnşallah biz de bu yolda bu hizmeti yerine getirmeye devam edeceğiz." sözleriyle konuşmasını noktaladı.  (Zeki Aras-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir