• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
`Önceliğimiz Gençliği Ahlaksızlıktan Korumaktır`-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - HÜDA PAR Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Başkanlığı açılışı dualarla gerçekleşti. Tüm ilçe Başkan adaylarının katıldığı açılış programı saat 13.30`da başladı. Çok sayıda aracın katıldığı uzun araç konvoyu, şehrin belirli caddelerinden geçerek Eyyüp Peygamber Caddesindeki il binasına geldi.
 
İl binasının önünde toplanan yaklaşık bin kişi ellerinde parti bayraklarıyla sık sık "Hür Dava Hür Dünya", "El ele kol kola seninleyiz Hür Dava"," Dürüst siyaset gerçek adalet" sloganları attı.
 
Açılış programı İbrahim Durmaz Hoca`nın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı. Programda HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Büyükşehir Aday Adayı Av.Emin Güneş ve Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şilaş Alkanat birer konuşma yaptı.
 
HÜDA PAR hürriyeti Allah`a kölelikte arayanların partisidir
HÜDA PAR`ın hürriyeti Allah`a kölelikte arayanların partisi olduğunu söyleyen Güneş, "Bizde hürriyet Allah`a kulluktadır. HÜDA PAR, 80-90 yıldır halkın kıblesini değiştirmeye çalışanlara, kıbleyi batı olarak kabul edenlere, bizi mekteplerde dinsizleştirmeye çalışanlara karşı insanımıza kıbleyi öğretecek, müminlerin kıblesini yol olarak gösterecek bir partidir. HÜDA PAR şehitlerin izinden giden Şehid Seyyid Kutub`un, Şehit Hasan El Benna`nın, Şeyh Said`lerin ve Abdulkadir Molla`ların izinden giden bir partidir." diye konuştu.
 
"Önceliğimiz gençliğimizi bunalımdan, ahlaksızlıktan, cehennem çukurlarından korumaktır"
Partilerinin asıl gayesinin insanlara asıl kazancının ahirette olduğu bilincini vermek olduğunu ifade eden Güneş şöyle konuştu: "Bizim önceliğimiz gençliğimizi buhrandan, bunalımdan, ahlaksızlıktan, cehennem çukurlarından korumaktır. Şu anda önümüzdeki en büyük tehlike, en büyük tehdit ahlaksızlıktır. Bu yolsuzluktan da, yoksulluktan da önce gelir. Ahlaklı bir nesil yetiştirmediğimiz müddetçe, insanımızın ahlaklı olmasını ihmal ettiğimiz müddetçe, insanımız bozulduğu sürece hiçbir şeyimiz düzgün olmayacaktır. Yöneticilerimiz de bozulacaktır. Ulemamız bozuk oldukça bu toplum da bozuk olacaktır." ifadelerini kullandı.
 
"Müslümanların yeniden İslami kimliklerine kavuşmaları için bu harekete ihtiyaç vardır"
Müslümanların kendilerine gelebilmeleri için, yeniden İslami kimliklerine kavuşmaları için, bu harekete ihtiyaç duyulduğunu belirten Güneş şöyle devam etti: "İnsanlarımız nerede bir menfaat görürse oraya saldırıyorlar. İnsanlarımız ahireti adeta unutmuş haldeler. Bizim amacımız fesada uğramış siyasetçiler yerine gerçekten kıblesini şaşırmamış siyasetçileri toplumun önüne koymaktır. Siyasetin de bir fıkhı vardır helali-haramı vardır. Bugün seçmen eğer layık olmayan ehil olmayana oy verirse o ehil olmayanların bütün yolsuzluklarından sorumlu olacaktır. İnsanlarımıza alternatif sunmak gerçek manada bir seçimin ortaya çıkmasını sağlamak için yola çıkmış bulunuyoruz. Hepinizi bu yola davet ediyoruz."
 
"Toplumu sisteme değil sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getireceğiz"
Emanete ihanet etmenin nankörlük ve zülüm olduğunu hatırlatan HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın ise, "Maalesef günümüzde kendilerine halk tarafından yetki verilenler, bir süre sonra bu makamların sahipleri olduklarını zannederler. Halkın kendilerine verdikleri makamı babalarının malıymış gibi çarçur etmeye başlarlar. Bizler Hür Dava Partisi olarak buna asla müsaade etmeyeceğimizi halk tarafından bilinmesini istiyoruz." dedi.
 
Halkın yaşadığı haksızlıkların sistemden kaynaklandığını ifade eden Yalçın, mevcut yönetimlerin sorununun kaynağına inemediklerinden dolayı kalıcı çözüm getiremediklerini belirterek toplumu sisteme değil, sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getireceklerinin altını çizdi.
 
Program Sinan Ünel Hoca`nın yaptığı duadan sonra ilçe binasının açılışının yapılmasıyla sona erdi.
(Sedat Kuşulay, Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir