• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
Şırnak`ta çok sayıda öğrenci sınava giremedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak`ta 4 günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok ilçe ve köy yolu kapalı olduğundan binlerce öğrenci bugün yapılan Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına katılamadı.
 
Mağdur olan öğrenciler 4 günden beri açılmayan yolların Şırnak Karayolları İl Müdürlüğü ve Şırnak Belediyesinin pasifliğinden kaynaklandığını ifade ettiler.
 
Çeşitli nedenlerden dolayı il dışına çıkan ve sınava yetişmeye çalışan birçok öğrenci de gazetecileri telefonla arayarak, sınava yetişmek istediklerini ancak yolların kapalı olması nedeniyle gelemediklerini belirtiler.
 
Şırnak`ta sanki hiç yetkili yokmuş gibi bir havanın olduğunu ifade eden öğrencilerden Lokman İlçi, "Silopi`den geliyorum burada kar gördüm. Yollar çok kötü. Hayat felç olmuş durumda. Şırnak`ta sanki hiç yetkili yokmuş gibi bir hava var sanki. İnsanlar perişan yollar kapalı. Bir Şırnaklı olarak çok üzüldüm. Demek ki, bir kar yağınca hayat felç olacak Şırnak`ta. İnşallah yetkili arkadaşlar elini taşın altına koyar da, Şırnak`ın sorunlarını en kısa zaman hal eder. En önemli sorun zaten yol. Kar da yağınca yollar zaten çekilmez hale gelmiş. Arkadaşlarım mağdur. Ben de mağdur oldum. Gelirken 2-3 kere kaydım elimi buruktum diğer arkadaşlar da o durumda." şeklinde konuştu.
 
Şırnak`ta ilgili kurumların yeteri kadar çalışma yapmadığından bir çok öğrencinin mağdur olduğunu dile getiren Bedri Caner, gerekli mercilerin daha duyarlı olmalarını istedi. Caner "Yoğun kar nedeniyle bütün yollar ulaşıma kapandı. Tabi bu arada gerekli kamu kurumların çalışmaması nedeniyle öğrenciler baya bir zorluk çekti. Okula ulaşmayan arkadaşlar var. Bu durumda baya mağdur olacaklar. Çünkü çevre illerden gelen arkadaşlar var. Eğer sınava giremeyecekse bir dönemi boşa gidecek. Gerekli mercilerin bu konuda biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Özellikle yolların temizlenmesi gerekiyor." diye konuştu.
 
Öğrencilerden Zahide Elçi ise, "Yolların kapalı olması bizleri çok zorladı. Şırnak`ın birçok köy yolu kapalı, sınav ilçelerde olsaydı çok iyi olurdu. Sınav iptal edilse ya da ertelenseydi çok iyi olurdu. Yolların kapalı olması nedeniyle sınava katılmayan öğrencilere bir şans tanıtılmasını istiyorum." dedi.
 
Yolların 4 günden beri kapalı olması devleti aciz duruma düşürdüğünü söyleyen Vedat Uğur, "Şuan buradaki öğrenciler şanslı olabilir ama dışarıdan gelen öğrenciler, ilçelerden gelen öğrenciler şuan mağdur durumdalar. Belediyenin ve karayolları müdürlüğünün aksaklığından dolayı bazı öğrenciler de sınava giremiyor. Belki bu sınav bazı öğrenciler için dönüm noktası olabilir. Herkesin belirlemiş olduğu bir nokta var. Beklide birçok öğrencinin hayatına mal olacak bu sınav." Sözleriyle tepkisini dile getirdi.
 
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin (AÖF), tüm bölüm/programlarının 2013-2014 öğretim yılı Güz Döneminde Vize sınavları bu sabah 9.30`da başladı. Bu sabah başlayan (AÖF) sınavı yarın da 2 oturum halinde yapılacak.
 
Açıköğretim sınavlarının sadece illerde yapılması ilçe ve köylerde yaşayan öğrencileri çaresiz bıraktı. Birçok ilçe ve köyün yolu, yoğun kar nedeniyle kapalı olduğundan binlerce öğrenci sınava katılamadı.
(Selahattin Taşar - İLKHA)
 

                                                

Bu haberler de ilginizi çekebilir