• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya'nın 6-7 ilçesi en zengin ilçeler arasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Sarayönü ilçesinin beldelerini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya'da 6-7 ilçe Türkiye'nin en zengin ilçeleri arasında yer alırken 6-7 ilçe de en fakir 100 ilçe arasında. Kalkınmada dengesizlik var. Bunun bir bütün olarak dengeye kavuşturulması da sorumluluklarımız arasında" dedi.

 

Yeni Büyükşehir Yasası ile daha güçlü şehirlerin oluşacağını ve Türkiye'ye katkı yapacağını kaydeden Akyürek, "Yeni bağlanan ilçeler, beldeler ve köylerle birlikte Konya'nın topyekün kalkınmasını, belediyecilik hizmetlerinin iyileşmesini ve büyümede bir denge oluşmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Ladik Beldesi'ni Konya'nın önemli manevi merkezlerinden biri olarak bir kültür merkezi şekline getirmek gerektiğini de dile getiren Akyürek, Ladikli Ahmet Efendi'yi anma programlarının ulusal etkinlikler haline getirilmesinin, Sarayönü'nün ve Konya'nın tanıtımına katkı yaparken gençlere model oluşturma açısından da önem arz ettiğini sözlerine ekledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir