• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Şırnak Valiliğinden Genel Durum Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Valiliği yayımladığı Genel Durum Raporuyla kar çalışmalarını anlattı. Cizre-Nusaybin arasındaki tarihi İpek Yolunda 2 boyunca mahsur kalan yolcuların kurtarıldığı belirtilen Raporda, 3 günden beri devam eden yoğun kar yağışıyla kapanan Şırnak - Siirt karayolunun açılması için ise çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

 

Şırnak Valiliği tarafından açıklanan Genel Durum Raporunda şu bilgilere yer verildi:

- Şırnak'ın Cizre İlçesi ile Mardin'in Nusaybin İlçesi arasındaki tarihi İpek Yolunda kar nedeniyle kilitlenen karayolunda yolcular 2 gün mahsur kalmışlardır. Askeri birlikler, Şırnak İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklarca kiralanan iş makinelerinin yol açma çalışmaları neticesinde karayolu 13.12.2013 tarihinde trafiğe açılmıştır.

- Yol açma çalışmaları devam ederken karayolunda mahsur kalan vatandaşlarımıza Cizre ve İdil Kaymakamlıkları ve bölgedeki askeri birlikler tarafından 3 gün boyunca 20 bin kişilik gıda ve kumanya dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca sevk edilen ambulanslarla sağlık hizmetleri verilmiştir.

- İdil - Midyat karayolunda 36 saat mahsur kalan yaklaşık 50 araç İlçe Jandarma Unimak araçları ve İdil Kaymakamlığınca kiralanan iş makineleri tarafından kurtarılırken, yolların kapalı olmasından dolayı mahsur kalan 200 vatandaşımız Karalar Beldesine ve İdil İlçe Merkezine yerleştirilmişlerdir. Bölgede toplam 2-3 aracı olan Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşların yardımına askerler ve Kaymakamlıklar yetişti. Askeri birlikler tarafından İdil - Nusaybin yolunda mahsur kalan ve aralarında köy okullarında görev yapan öğretmenlerin de bulunduğu 20 araç kurtarıldı.

- İdil İlçesine 20 km uzaklıktaki Ulak Köyünde yaşayan Necat Munğan adlı vatandaşın doğum sancıları tutunca yardıma İlçe Jandarma ekipleri yetişti. 20 km uzaklıktaki köye 4 saatte varan ekipler, dönüş yolunda yine zorlu hava şartlarına rağmen İdil Devlet Hastanesine hasta ve yakınlarını yetiştirdi.

- İlimiz Merkeze Bağlı Dağkonak Köyü yakınlarında mahsur kalan 25 vatandaşımız Şırnak İl Özel İdaresine ait iş makinelerinin yol açma çalışmaları neticesinde 12.12.2013 tarihinde kurtarılmıştır.

- İlimize bağlı Besta Bölgesi Dereler Köyü kırsalında mahsur kalan 27 vatandaşımız Özel İdarenin çabalarıyla 13.12.2013 tarihinde kurtarılmıştır.

- Uludere İlçemizde hayati tehlikesi bulunan 8 vatandaşımız Şırnak İl Özel İdaresine ait iş makinelerinin karayolunu trafiğe açmalarıyla 12.12.2013 tarihinde ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Ayrıca İlimiz Merkezine bağlı Geçitboyu Köyünde doğum sancısı tutan bir hamile kadın ambulans ve İlçe Jandarma Ekiplerinin de desteğiyle hastaneye ulaştırılmıştır.

- 3 günden beri devam eden yoğun kar yağışıyla kapanan Şırnak - Siirt karayolunun açılması için Özel İdareye bağlı iş makineleri aralıksız çalışmaktadır. Yine Şırnak - Cizre karayolunda trafiğin daha hızlı akması için Şırnak İl Özel İdaresine bağlı ekipler yol açma çalışmaları devam etmektedir.
- Sabah başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yeniden kapanan Şırnak - Uludere yolunu Özel İdareye ve karayollarına bağlı iş makineleri trafiğe açmıştır.

- İl merkezi ve tüm ilçelerimizde yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir