• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Oda ve STK'lardan 'Konteynır kent' haberlerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 12 oda ve STK imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, böyle insani bir konunun, siyasi malzeme yapılarak gerçek dışı bilgilerle ülke geneline yansıtarak kampanyalar oluşturulmasını Vanlılar tarafından kabullenmeyeceği belirtildi. Açıklamada, konunun kamuoyunda doğru algılanması için ayrıntılı ve gerçek bilgi verme ihtiyacı hissedildiği kaydedildi.

 

Söz konusu konteynır kentte yaşayan 250 aileden sadece 150 ailenin ekonomik durumunun kötü olduğunun tespit edildiğine değinilen açıklamada, "Van Valiliği ile Van Belediye Başkanlığınca kendilerine ekonomik sorunlarını çözünceye kadar kira, gıda ve giyecek yardımı yapılması teklif edilmiş, bu teklif 70 aile tarafından kabul edilerek kiralanan evlere yerleştirilmiştir, geri kalan aileler ise kendilerine devlet tarafından kalıcı sosyal konut verilmesini talep ettiklerini, bunun dışında hiçbir çözümü kabul etmediklerini belirtmişlerdir." denildi.

 

Açıklamada imzası bulunan oda ve STK'lar
Van Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı, Van Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Van Terziler Odası Başkanlığı, Van Kahveciler Odası Başkanlığı, Van Marangozlar Odası Başkanlığı, Van Berberler Ve Kuaförler Odası, Van Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanlığı, Van Ticaret Borsası, Van Sanayici Ve İşadamları Derneği, Van Aktif Sanayici Ve İşadamları Derneği, Organize Sanayi Başkanlığı ve Van İŞGEM. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir