• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cemaatler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yazım tüm cemaat ehillerine ve cemaatçi diye geçinip sadece cemaatlere zarar veren kişi ve kişilere...
Ben yaş itibari ile pek küçük sayılmam ama o kadar da büyük de sayılmam. Gerektiğinde 40 yaşındaki kişiye de cevap verebilirim ama bazende 5 yaşındaki çocuğa bile cevap veremeye bilirim.
 

Peygamber Efendimiz Buyuruyor ki;
“İki (kişi) bir’den hayırlıdır. Ve üç iki’den hayırlıdır. Ve dört de üç’ten hayırlıdır. Öyle ise siz cemaatle birlikte olunuz. Muhakkak ki Allah’ın eli (Rahmet ve yardımı) cemaat üzerindedir. Aziz ve Celil olan Allah ümmetimi ancak hidayet üzerinde birleştirir. Biliniz ki, cemaatten uzak olan her kişi için ateşe düşme vardır.” (Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.) Ramuz-El Hadis sayfa 15/11.hadis)

 

Bu hadisi şeriften de anlaşılacağı üzere cemaatte rahmet vardır. Ama şuan itibari ile cemaatler 10’dan fazla ve hatta çok daha fazla. Ha bu sayıların artması kötü bir şey mi? Bence hayır...
 

Efendimiz(s.a.s) cemaatte rahmet vardır diyor ya: İşte camaatte bulunmak istemeyenleri bir kenara bırakmak istiyorum, çünkü en önemli konularda biride bana göre kişilerin ezberlediği yarım yamalak üç beş ayet veya hadisle kendi cemaati dışındaki cemaatleri eleştirmesi. Ya anlayamıyorum ben neden eleştirme gereği duyuyorsun kendini dört dörtlük yapmadan. Her şey bir yana da cemaat önderlerini eleştiriyor, onun seviyesini geçmeden.
Ben burada eleştiri diye yazıyorum ama bu yapılan eleştiriler cemaat önderlerini kafir yerine koyarak oluyor. Bunu biliyor muydunuz?
...Ve hatta ben bizzat şahit oldum.

 

Bana sorsan; sevmeye bilirsin, yanlışı olabilir ama bunları uyarmaktan ziyade kafir ilan etmek bir Müslümana yakışmıyor. Gelin bizler yanlışlarımızı yüzümüze vuracağımıza birbirimizi tamamlamaya çalışalım. Baksanıza küfür nasıl da yek vücut olmuş...

 

Salih İmece / Van (Muradiye-Ünseli) - Yaş: 21
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir