• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da soba satışları düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Soğuk hava ve aşırı kar yağışının kendini iyice göstermesine rağmen soba satıcıları geçen yıla oranla soba satışlarının düştüğünü belirttiler.

 

45 yıldır sobacılık işini yapan esnaf Selim Özkaynak, doğalgaz, kalorifer ve elektrikli ısıtıcılardan dolayı soba satışlarının düştüğünü belirterek, "Eskiye göre satışlar azalmış durumda. Çünkü şimdiki ısınma imkanları eskiye göre daha çok artmış durumda. Doğalgazdan tutun elektrik sobalarına kadar, klimalardan tutun kaloriferlere kadar ısınma aletleri var. Ama eskiden insanların bu tür şeyleri alma imkanı olmadığı için millet kömür ve odun sobalarını almak zorunda kalıyorlardı. Şimdi de alanlar var ama eskiye göre daha düşük. Sobaları genellikle köylerde yaşayan ve kalorifer gibi şeylerle ısınma imkanı olmayan vatandaşlar alıyor. Yine de Allah'a şükürler olsun ki, ekmeğimizi çıkarıyoruz satış az da olsa geçinip gidiyoruz." dedi.

 

Sobacı esnafından Halit Tilki de, kış mevsiminin gelmesine rağmen soba satışlarının bekledikleri kadar olmadığına dikkat çekerek, "Biz bu işi yaptığımızdan beri satışlar bazı seneler yükseliyor bazen de azalıyor. Ama bu sene satışlar çok azalmış durumda. Çünkü milletin çoğu elektrikli sobalarla, klimalarla, doğalgazla ve kaloriferlerle ısınıyorlar. Sadece ısınma imkanı fazla olmayan insanlarımız gelip soba alıyorlar ama o da düşmüş durumda. Yani artık imkanlar arttığı için bu odun sobaların maliyeti de düşüyor. Biri gelip bir odun sobası alıyor 20 sene o sobayı kullanıyor. Şuan zaten ortalama herkesin evinde bu sobalar var onun için satışlar pek de olmuyor. Umudumuz odur ki, satışların düzelmesi ve mallarımızı satmamızdır." dedi. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir