• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Seçim Notları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayat tecrübesi, feraset bilgi ilim hikmet önemli şeylerdir. Geçen emekli bir yakınımı ziyarete gitmiştim uzun süre başkentte görev yapmış zaman ,zaman siyaset ile içli dışlı olmuş bir yakınım.

 

Ali amca ile yaklaşan seçim sürecini konuşuyoruz belediye hizmetinden şikayetci durumda. Yerel seçimlerde güç birliği yaparak bu kadim şehri hak ettiği düzeye çıkarmak mümkün diyor nasıl olacak diyorum? Aynı tabanın oylarının tek yerde buluşması için güç birliği a ilçesinde bir siyasi parti desteklenmeli b ilçesinde diğer siyasi parti desteklenmeli böylelikle 2 ilçede aynı taban veya aynı tabana yakın parti görev yapmış olacak böylece diğer ilçelerin halkı hizmeti ve değişimi görecek milletvekilliği seçiminde destek sunacak bir sonraki belediye seçiminde çok daha fazla belediye başkanlığı kazanılabilir. Aksi durumda aynı tabanın bölünmüş oyları bu kadim şehri ve ilçelerini hizmetsiz bırakacak. Aklın yolu birdir güç birliği işbirliği destek yardımlaşma ile yerel değişim mümkün.
 

4 yıl daha bu şehir veya ilçeleri aynı siyasi parti tarafından yönetilirse hizmet yok , manevi değerlere savaş açmış bir yapı daha çok güçlenecek. İnatlaşma bırakılarak a ilçesinde bir siyesi parti için destek verilmeli b ilçesinde diğer siyasi parti bütün imkanı ile destek sunmalı.
 

Seçimde destek ve güç birliğiyle yerel seçimde başarılı kazanmış bir doğru partiyi görmek istiyoruz.
Alt birimler ile istişare edilip parti düzeyinde görüşme yapılıp komisyonlar oluşturularak çalışmaya başlanmalı.

 

Sedat Can / Diyarbakır – Yaş: 22
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir