• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
`Alimler, Peygamberlerin Varisleridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla ve 5 arkadaşının idam edilmesi nedeniyle taziye mesajı yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Molla ve arkadaşlarının şehadetinin tüm İslam alemine uyanış getirmesini temennisinde bulundu.
 
"Allah`ın âyetlerini inkâr edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele." (Al-i İmran Suresi:21) ve "İnna lillahi we inna ileyhi raciun." Ayetleriyle başlayan mesajda, A.Kadir Molla idam sehpasına giderken söylediği sözler hatırlatıldı.
 
Mesajda şu ifadeler yer verildi: "Tek suçu, 1971 yılındaki Bağımsızlık Savaşı`nda Pakistan ve Bangladeş`in ayrılmasına karşı çıkmak olan A.Kadir Molla idam sehpasına giderken söylediği sözler biz Müslümanlara önderlik eden alim önderlerin bizlere nakledilen değerli sözlerinden farklı değildir. O idam edileceğini bile bile: "Suçum Allah`tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et, dediler. Ben de "asın" dedim. Ben kesinlikle masumum. İslami harekete mensup olduğum için öldürülüyorum. Şehidlik herkese ihsan edilmiş bir kader değildir. Yüce Allah bana şehidlik nasip ederse, kendimi en şanslı olarak düşünürüm. Şehidlik hayatımın en büyük başarısı olacaktır. Benim kanım İslami hareketi ayağa kaldıracak ve otokratların sonunu getirecektir.
Kendim için endişeli değilim. Ben bu milletin ve İslami hareketin akıbeti hakkında endişe duyuyorum. Bildiğim kadarıyla herhangi bir hata veya suç işlemedim. İslami hareket için bütün hayatımı feda ettim.
 
Yüce Allah`ın lütfuyla başımı hiçbir adaletsizliğe asla eğmeyeceğim. Dünyevi bir makam önünde af ve hayat hakkı aramak asla söz konusu olamaz. Allah, hayat ve ölüm konusunda karar verecek tek güçtür. Kaderimi, Allah belirleyecektir.
 
Ben herhangi birinin kararı gereği idam edilmiyorum. Benim şehidlik zamanım Yüce Allah`ın kararına göre sonuçlandırılacak. Her durumda Yüce Allah`ın kararını kabul ediyorum." diyordu."
 
Mesajda son olarak, "Mustazaflar Cemiyeti olarak Bangladeş hükümetinin vahşiyane bir karara imza atarak Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla ve beş arkadaşını idam etmek suretiyle idam etmesini kınıyoruz.
Tek suçları Allah`a iman etmek olup tağuta boyun eğmemek olan bu aziz şehidlerin şehadetinin tüm İslam alemine uyanış getirmesini diliyoruz.
Başta ailesi olmak üzere Bangladeş Cemaati İslami`ye ve Müslüman Bangladeş halkına taziyelerimizi sunuyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir