• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
TESSEP Para Cezası Kesilen Öğrenci İçin Kaymakamlıkta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Genel Başkanı Salih Demir ve platform yetkililerinden oluşan bir heyet, Fevzipaşa Orhan Çobanoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Maşallah Savsal`ın başörtüsü taktığı gerekçesi ile okula alınmaması ve ailesine kesilen para cezasıyla ilgili Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi`yi makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında başörtüsü yasağı mağduru Maşallah Savsal`ın babası Yusuf Savsal da heyete eşlik etti.

Ziyaretlerinin nedeninin 4. Sınıf öğrencisi Maşallah Savsal`ın başörtülü olmasından dolayı okula alınmamasından kaynaklanan mağduriyet olduğunu belirten TESSEP Genel Başkanı Salih Demir; okul yönetiminin, okula almadıkları öğrenci için okula gelmiyor, şeklinde usulsüz rapor hazırlayarak Savsal ailesine bin 245 TL para cezası kesilmesine sebep olduğunu söyledi. Demir, Kaymakamlık imzasıyla verilen bu cezanın kaldırılmasını talep etti. Yasakçı bu tür uygulamaların hukuksuzluğuna vurgu yaptı.

Demir`in konuşmalarını dikkatle dinleyen Seyhan Kaymakamı Develi, söz konusu cezanın okula devamsızlık yapan tüm çocukların ailesine kesildiğini belirterek, bize gelen devamsızlık raporlarlarının hiç birinde `falanca başörtüsünden dolayı okula gelmiyor` diye bir şey yazmaz. Sadece okula devamsızlık yaptı yazar. Bu şekilde gelen raporları inceler, devamsızlık yapan öğrencilerin okula gönderilmesi için ailelerle görüşürüz. Eğer aile çocuğunu okula göndermezse bu ceza kesilir."dedi.

TESSEP Genel Başkanı Demir`in, `kız öğrencilerin ilköğretimde başörtülü devam etmek istemesi halinde okula alınıp alınmaması` durumu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Develi, "mevcut yasalar ve yönetmeliklere göre bu şekilde okula alınmalarının mümkün olmadığını, bu sorunun çözümünün ancak siyasi iradenin yasaları değiştirmek suretiyle olabileceğini, kendisinin bir memur olduğunu ve mevcut yasaları uyguladığını söyledi.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce ile görüşen TESSEP heyeti, mağduriyetin giderilmesi için hazırladıkları dilekçeyi kendisine verdiler. İnce, kesilen cezaya yapılacak itiraz süresinin geçmiş olduğunu ve kesinleştiğinden yapabilecek bir şey olmadığını söyledi.

Ayhan Kaya-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir