• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Taziye Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu, Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla`nın Bangladeş Hükümeti tarafından idam edilmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.
 
"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah`ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler." (Al-i İmran Süresi:169-170) ayetiyle başlayan mesajda, Molla`nın şehadetinin tüm İslam alemi için vahdete ve birliğe vesile olması dilendi.
 
Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla, peygamber varisi alimler silsilesinden bir alim ve İslam ümmetini uyandırma konusunda her zaman çaba gösteren aktif bir şahsiyet olduğu belirtilen mesajda şu ifadeler yer verildi: "Peygamber varisi Abdülkadir Molla yaşantısı, mücadelesi, dik duruşu, alimlere yakışır bir şekilde tavır takınması ve sonunda şehadetle Rabbine kavuşması tüm Müslümanlar için iftihar vesilesidir. Böylesi bir hayatın sonunda böyle bir şehadet ve ölüm tüm Müslümanların arzusudur."
 
Bangladeş hükümetinin uyduruk bahanelerle gerçekleştirdiği son idamların, Müslümanların öldürülmesi söz konusu olduğunda sözde insan hakları savunucusu medeni dünyanın hemen sağır sultan kesildiğini gösterdiği belirtilen mesajda, "Ancak dünya zalim ve müstekbirleri bir kez daha bilmeliler ki Şehit Abdülkadir Molla`nın kanı tüm yeryüzü Müslümanları için bereket olup uyanış ve kıyamlara kapı açacaktır inşallah." denildi.
 
İslam tarihinin, ilmiyle amil ve muttaki nice alimin zalimler tarafından gaddarca şehid edilmelerine şahidlik ettiği vurgulanan mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: "Kerbela şehidi Hz. Hüseyin, Ahmed B. Hanbel, İmam-ı Azam, Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca, Ömer Muhtar, Şeyh Ahmed Yasin, Rehber Hüseyin bunlardan sadece bazılarıdır. Biz biliyoruz ki Şehid Abdulkadir Molla`nın şehadeti bu uğurdaki son şehadet olmayacaktır. Nasıl ki bu alimlerin şehadetiyle milyonlar diriliş ve uyanışa geçmişse inşallah bu şehadette İslam ümmetinin silkinişine vesile olacaktır.
 
Bu karara ortak olanları Hakimlerin Hakimi olan Rabbimize havale ederken; Müslümanların ne kadar vahdete ve kardeşliğe muhtaç olduğunu tüm benliğimizle hissetmekteyiz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Müslümanların bu zulme sessiz kalmamaları gerektiğine inanıyoruz.
 
Bu vesileyle Molla`nın şehadetinin tüm İslam alemi için vahdete, birliğe, mümin gönüllerde şehadet arzusunun yerleşmesine, kanının zalimleri boğmasına, şehadetinin bereketiyle İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olmasını Cenabı Allah`tan diliyoruz.
 
Şehadetinin Yüce Rabbimiz tarafından kabul edilmesini diliyor, ailesine, dava arkadaşlarına ve Müslüman Bangladeş halkına taziyelerimizi sunarız." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir