• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Abdulhakim Sonkaya Okurlarıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAYSERİ-Haftalık yayınlanan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdulhakim Sonkaya, Kayseri`de düzenlenen programda , okurlarıyla bir araya geldi.
 
Programda yaptığı sohbette, Müslümanların birbirlerine manevi olarak yardımcı olmaları, gerek sohbetlerle gerek ziyaretlerle bir araya gelerek Allah`ın davası için birbirleriyle kenetlenmeleri gerektiğini belirten Sonkaya, "Bilindiği gibi eskiden kurmalı saatler vardı. Müslümanlar da bir araya geldiklerinde `Öyleyse bir işi bitirince diğerine giriş` Ayet-i Kerimesinde belirtildiği gibi başka hayırlı işlere girişmek için birbirlerini saat gibi kurmalı ve birbirlerine yardımcı olmalıdırlar." dedi.
 
Herkesin müptela olduğu bir fitne vardır.
Bütün insanların ve Müslümanların müptela olduğu fitnelerin, her tarihte ve devirde var olduğunu dile getiren Sonkaya, " Her insanın fitnesi ayrıdır. Bazıların fitnesi malı, bazılarının makamı gibi herkesin kendisinin hayra yönelmesini engelleyen fitnesi vardır. Bu fitnelerden kurtulmak ise dünyaya geliş amacımızı temsil etmektedir. Bu da asıl imtihandır. Eğer biz bu fitnelerden kurtulup doğru yola erişirsek Allah`ın rızasına nail oluruz. Yok eğer bu fitne bataklığına saplanıp kalırsak o zaman bizi kötü bir akıbetin beklediğini bilmeliyiz. Bu fitnelerden kurtulmamızın tek reçetesi Allahın ve Resulünün davasına sarılmaktır. Kurtuluş, biz Müslümanların birbirimizle kenetlenmemizle mümkün olabilir." sözlerine yer verdi.
 
Sonkaya konuşmasına, "Ayet-i Kerimede ilk Muhacir ve Ensar`ın değerli olduğunu belirtmektedir. Bunun nedeni ise Muhacirler, hicret ettiklerinde hiçbir zafer umudu olmaksızın Allah`ın davasına sarılıp hicret ettiler. Mallarını, ailelerini, memleketlerini bıraktıklarında on üç yıl sonra geri geleceklerini akıllarından bile geçirmeden hicret ettikleri ve Allah`a katıksız iman ettikleri için muhacirlerin ilkleri çok değerlidir. Ensar ise beldelerine gelen muhacirlerin bir daha memleketlerine geri döneceklerini akıllarından bile geçirmeden sonsuza kadar onlara yardım edeceklerini, evlerini ve tüm mallarını paylaştıkları için, Allaha tam bir ihlasla bağlandıklarından çok değerli olmuşlardır. Allahu Teala bize bunu gösteriyor ki Allahın davasına fedakarlık yaparken dünyevi bir karşılık beklemeden yapılması gerektiğini ve böylece tam imana ve ihlasa erişilebileceğini vurguluyor." ifadeleri ile son verdi. (Bilal Çevik- İLKHA)
 
 
 





 

Bu haberler de ilginizi çekebilir