• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
Sanat, Marifet ve İttifak İçin Sosyal Kalkınma Sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi, Akademik Araştırmalar Vakfı ile Risale Akademi tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca sürecek olan sempozyum Dicle Üniversitesi Kongre salonunda başladı.

 

Toplamda 10 oturumda 35 konuşmacının katılacağı sempozyuma Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, D.Ü Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Akademik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy ve Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Sempozyum, Risale Akademisi tarafından hazırlanan ve Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hayatına değinilen bir sunum ile başladı.

 

Sempozyumda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son bir yıldır devam eden çözüm süreci Türkiye'nin bir mesafe kat ettiğini belirterek, "Bu aslında bir bahar mevsimi etkisi oluşturuyor. Bu etki devam ediyor. Biz yine bir başka sosyal kalkınma sempozyumu vesilesiyle baharın başka bir mevsimini tadıyoruz. Çünkü kalkınma ve gelişme kavramı daha çok fizikidir." şeklinde konuştu.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, tüketim ve yaşam tarzı nedeniyle insanın çevre üzerindeki baskısının gün geçtikçe arttığını belirterek, "Günümüzde 7 milyar insan var. Sadece ekonomik büyümeyi göz önünde bulundurmak sosyal adalete yol açacaktır. Manevi değerlerin korunması ve yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması, toplumuyla barışık nesillerin yetiştirilmesidir. Bu insan odaklı bir kalkınma anlayışıyla mevcuttur. Dünya bize ataların mirası değil biz dünyayı çocuklarımızın mirasçıları olarak, onlardan ödünç olarak almış durumdayız. Biz dindarlıkta ümidi korumanın çok sıkı bağ olduğunu biliyoruz. Bu sempozyumla yeni çözüm önerilerinin sunmasını umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

İlmi konularda müzakere edilmesi gerektiğini belirten Akademik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy ise, "Yüzleşme devri dediğimiz bu devirde çeşitli kurumların yüzleşmesi gerekiyor. Bilim ve fikir adamlarımız günlerce çalışıyor, hayatlarını bu işlere adıyorlar" dedi.

 

Sempozyum, bugün (Cumartesi) ve yarın (Pazar) aralıklarla devam edecek. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir