• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Büyükşehir Belediyesi bir buçuk milyon TL Destek Alacak.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi`nin, Çukurova Kalkınma Ajansı`na sunduğu ve toplam bir buçuk milyon lira mali destek kazandığı Feke Atıksu Arıtma Tesisi ve Engelliler İçin Engelsiz Yaşam Alanı projeleriyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile ÇKA Genel Sekreteri Veysel Parlak arasında sözleşme imzalandı.

 

Strateji Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bürokratları ve ÇKA teknotratlarının da hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, "Belediyemiz iki proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı`ndan toplam 1.5 milyon lira hibe kredi kazanmıştır. Şimdi tek hedefimiz hibe krediyi kullanım süresi içerisinde Feke Atıksu Arıtma Tesisi ile Engelliler İçin Engelsiz Yaşam Alanı projelerini yaşama geçirmektir. Çukurova Kalkınma Ajansı`nın hibe kredilerini kazanan projeleri hazırlayan tüm mesai arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

 

Hibe kredi kazanan projelerin amaçları şu şekilde açıklandı:
Feke Atıksu Arıtma Tesisi Projesi: "Feke sınırları içerisinde evsel, ticari ve endüstriyel nitelikli atık suların, yörenin ve ülkenin özellikleri ile mevcut kanın ve yönetmeliklere uygun olarak, en ekonomik ve fenni bir biçimde arıtılması, atırılmış suyun deşarj edilmesi".

 

Engelliler İçen Engelsiz Yaşam Alanı Projesi: "Bölgede sağılk ve spor turizmiin gelişmesine katkı sağlamak. Bölgeye engelli bireylerin tek başlarına ve aileleri ile birlikte konaklama hizmeti alabileceği tesis kazandırmak. Engelliler ile engelsizlerin birlikte yaşayacağı rekreasyonu yapılmış engelsiz yaşam alanı oluşturarak, sportif ve sosyal faaliyetler yapılacak alan sayısını artırmak. Engelli bireylerin sosyalleşmelerine katkı sağlamak".

Ayhan Kaya-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir