• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Muhtaçlara Yardım Eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ramazan ayı ile birlikte yardım faaliyetlerine hız veren Yardın Eli Derneği Suruç Şubesi, ilçe merkezinde önceden tespit ettiği 31 aileye yardım kolisi ulaştırdı.

 

Bugünkü yardımları birinci etap olarak niteleyen Dernek Başkanı Müslüm Kötüz, Yardımlaşma hamlelerinin devam edeceğini söyledi.

Daha önce Suruç`ta yardıma muhtaç ailenin olmadığını düşündüklerini ifade eden Kötüz, Tespit Komisyonumuzla gezdiğimizde tek kelimeyle hepimizin içi parçalandı. Öyle insan var ki bugüne kadar konfeksiyonlardan hiç elbise alamamış, hep komşularının ikinci el elbiselerini giymiş." dedi.

Yardım ulaştırmaya giderlerken karşılaştıkları manzaralardan kesitler aktaran Kötüz, " Öyle ev var ki içeri girdiğinde 5-6 çocuk ve anneleri… Çocukların tümü çocuk, çalışacak yaşta değil… Çocukların babaları vefat etmiş. Anne çaresiz… Gözleri dolu, dokunsan ağlayacak… İşte onların halini görünce içimiz yandı ve bizim de gözlerimiz doldu." dedi.

 

İlçe merkezinde yaşlı bir amca ile yaşlı bir teyzenin tek başlarına bir eve terk edildiklerini gördüklerin de burası bizim yaşadığımız ilçe mi diye kendilerine sorduklarını ifade eden Kötüz, "maalesef fakirler açlıktan kıvranırken,zenginler donatmış sofrayı yıllar yılı" dedi

Gelin Bir Yardım Eli de Siz Olun
Kendilerini Yardım Eli olmaya yönelten nedenin fakir vatandaşların acı halleri olduğunu belirten Kötüz, " Maddi durumu iyi olan vatandaşlara ve Suruç halkına sesleniyorum! Suruç`ta fakir aile yok diyorsanız gelin sizi fakir ailelerle tanıştıralım. Hatta isterseniz sizleri "Kardeş Aile" projemize dahil edelim. Ya da yardımlarınızı bize ulaştırın bizler fakir ve muhtaç vatandaşlara ulaştıralım. Gelin fakirlere uzanan bir Yardım Eli`de siz olun. Peygamberimiz `komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir` buyuruyor." dedi.

Ömer Taş- İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir