• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Büyükşehir Belediyesi Somali`de Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

90 gün içerisinde açlık ve yaşanan kıtlıktan 29 bin çocuğun hayatını kaybettiği Somali’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları ulaştı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş`ın talimatıyla bölgeye giden yardım ekibi binlerce kişiye yardımlarda bulundu.

 

yardım Ekibi ilk etapta 30 bin kişiye sıcak yemek çıkartacak sistemi hizmete koydu. Kampta sıcak yemek dağıtamaya başlaması diğer insanlara da umut oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çadırında kurulan masada giyecek ve barınma ihtiyaçları içinde malzemeler dağıtılıyor. Aynı zamanda Bölgede binlerce hasır alınarak toprak üzerinde yatmak zorunda kalan insanlara dağıtıldı.

30 Deve Alınıp Kesilecek

Bölgeden satın alınan 30 deve kesilip pişirilerek dağıtımı yapılacak. Yaklaşık 789 bin derme çatma çadırın olduğu bölgeye binlerce kişi gıda ve yardım bekliyor. Yardım ekibi, temiz su ihtiyacı için çalışmalarını sürdürürken, bölgede yeni bir cami inşaatına da başladı. Bölgede yardım çalışmalarını sürdüren KIZILAY ile koordine olan Büyükşehir Ekibi, önümüzdeki günlerde de işbölümü çerçevesinde yardım çalışmalarını sürdürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, “Hem UCLG başkanı olarak, hem de insani boyutuyla bir sorumluluğumuz var. Daha önce AÇE’ye, Pakistan’a Japonya’daki tsunamiye, Haiti’ye de yardım gönderdik. Afrika’da da ekibimiz çalışmaya başladı. Artık sıcak yemek dağıtılıyor, gönderecekleri rapora göre buradan ne yapacağımıza bakacağız” diye konuştu.

Doğruhaber/Enes Durmaz

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir