• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Nükleer santral karşıtı eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Mersin'de aralarında bürokratların da bulunduğu bir grup, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'nde yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatının başladığını ileri sürerek eylem yaptı.

 

Aralarında CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da bulunduğu bir grup, Akkuyu Gülnar Nükleer Santrali (GNS) Bilgilendirme Merkezi önünde bir araya geldi. Grup burada, 'Nükleer santral istemiyoruz' yazılı pankart ve dövizler taşıyarak 'Biz halkız bizi de dinleyin' sloganları attı.

 

Basın açıklamasını Nükleer Karşıtı Platform Yürütme Kurulu adına Ful Uğurtan okudu. Uğurtan, "Güya inşaat alanında nükleer santral yapmıyorlarmış da, taş ocağı ve maden arama ruhsatı alarak maden arıyor, taş kırıcılığı yapıyorlarmış. Bu düpedüz kendi halkını yanıltmak, zekasını küçümsemek, hepsinden öte hukuku hiçe saymaktır" dedi.

 

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, "Santralın yapılacağı alanda çalışan iş makinelerinin de fotoğrafını çektim. Taş ocağı işletiyoruz, denilen yer, uluslararası anlaşmalarla tahsis edilen nükleer santral alanıdır. Uluslararası anlaşmayla tahsis edilen alana taş ocağı ruhsatı verilmesi suçtur." dedi.

 

Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir