• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Batman'da karla mücadele çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Son 20 yılın en şiddetli kışını yaşayan Batman'da yoğun kar yağışı nedeni ile merkezde Üniversite kampüsünde mahsur kalan öğrenciler ve araçların kurtarılmasının ardından, Batman Üniversitesi duble yolu kar temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

 

Batman İl Özel İdaresi'nden karla mücadele çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada, "Batman Beşiri'de Doğankavak, Oğuz, Kesiktaş, Alaca grup köy yollarında mahsur kalan öğretmen ve vatandaşlara ulaşılarak kurtarma çalışması yapıldı. Beşiri Beşpınar-Rıdvan-Başarı grup köy yolunda mahsur kalan aracı kurtarma çalışması için kar temizleme çalışmalarını sürdürmektedir." denildi.

 

Hasankeyf'te Saklı Köyü yolunda mahsur kalan öğrencilerin, karların temizlemesi sonucu kurtarıldığı dile getirilen açıklamada, Gercüş'te yol açma çalışmalarının devam ettiği ve Vergili Kocalar mevkiinde mahsur kalan öğrenci ve öğretmenlerin kurtarıldığı kaydedildi.

 

Açıklamanın devamında, İl genelinde kar yağışı devam ettiğine dikkat çekilerek, "27 iş makinası ve 13 pikap ile ilçelerimizdeki şantiyelerimizde kurtarma ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedirler. Çalışmalarımızda aciliyet arz eden ve hayati tehlikesi bulunan vakalara öncelikli müdahale edilmesi için gerek karayolları, gerekse yol ağımızda bulunan yollarda çalışmalarımız devam etmektedir. Buzlanmayı önlemek için tuz alımı, greyder ve çekici ihtiyacı durumuna göre gerektiği kadar kiralanması yoluna ayrıca gidilmektedir" ifadelerine yer verildi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir