• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
İngiliz Müslümanlara Çağrı:`Kiliseleri satın almayın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
LONDRA -Londra`da Müslüman topluluğun üyelerinden biri olan ve Müslüman kuruluşlar için seminerler ve eğitimlerin yazarı Saks Danışmanlık şirketinden Sharhabeel Lone, İngiliz kiliselerinin Müslümanlar tarafından satın alınması ve camiye dönüştürmesi İngiliz halkı tarafından olumsuz algılanan bir eylem olarak değerlendirdiğini söyledi.
 
Lone, "İngilizler ne kadar kendileri kiliseleri daha az kullanıyor olmalarına rağmen, onların zihinlerinde, kilise hala onların kültür ve medeniyetinin bir sembolüdür. Ve Müslümanlar onların kutsal yerlerini satın alıyor ve camiye çeviriyorlar. Bu İngiliz halkı gözünde Müslümanlara yönelik özellikle de göçmen müslümanlara yönelik belli bir düşmanlık yaratıyor. Müslümanları adeta işgalci olarak görüyorlar. Ve bizim toplumu bölmeye ve bu toplumla yabancılaşmaya ihtiyacımız yok. Müslümanlar için kiliseleri satın almaktansa, ilgilizleri kiliseye gitmek için çağrıda bulunmak, bir ulusal diyalog için bizim için daha iyi olurdu." dedi.
 
İngiltere`de kiliseler, bakım ve işletim için yeterince finans sağlayamadıklarından, kilise cemaatinin de gün geçtikçe azalmasıyla beraber çok sayıda kiliseyi satışa çıkarıyorlar. Müslümanlar da bundan yararlanarak kiliseleri satın alıp camiye çeviriyorlar. (Riyad Makaev-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir