• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
AGD: `Bangladeş Hükümeti açıkça insanlık suçu işledi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Bangladeş Cemaati İslami`nin Genel Sekreter Yardımcısı Fikir ve İlim Adamı Abdulkadir Molla`nın idam edilmesine tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Abdülkadir Molla`nın, işbirlikçi Bangladeş Hükümeti tarafından idam edildiğini belirtti.

Bangladeş Hükümetinin ve Hükümetin güdümündeki yargının bu kararını zorbalık olarak nitelendiren Özkan "Bangladeş Hükümeti, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslami`yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlemektedir. Bu idamı ve Bangladeş Hükümetini şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

Cemaat-i İslami`nin idareci kadrolarına karşı tam bir kıyım yapılmaktadır
Aynen 28 Şubat Postmodern Darbesinin yerli aktörlerinin yaptığı gibi Bangladeş Hükümeti`nin da dışarıdan, Siyonist ve emperyalist çevrelerden aldığı talimatla hareket ettiğine dikkat çeken Özkan, "Bangladeş Hükümeti kendi halkına karşı acımasız bir kıyım uygulamaktadır. Bangladeş`in insan gücünü ve enerji kaynaklarını küresel güçlere peşkeş çekerek ikbal peşinde koşan kadrolardan oluşmuştur. En başından beri ülkenin enerji kaynaklarının yağmalanmasına, insanının alın terinin ve emeğinin sömürülmesine karşı çıkan ve bu çizgide faaliyet gösteren Cemaat-i İslami`nin idareci kadrolarına karşı tam bir kıyım yapılmaktadır. Bu idam ve infazların Bangladeş halkının özgürlüğü ve refahı ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bilakis halka rağmen kolluk kuvvetlerinin gücü ile hareket eden ceberut bir yapı vardır" ifadelerini kullandı.

Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz
İnsanların temel hak ve özgürlerinin ayaklar altına alan Bangladeş Hükümetine karşı, çifte standartçı, ikiyüzlü ve çıkar esası güden ABD ve AB`den bir tepki gelmesini zaten beklemiklerine işaret eden Özkan, "Biz onları Bosna`dan, Irak`tan, Çeçenistan`dan, Filistin`den, Mısır`dan, Arakan`dan zaten tanıyoruz. Bangladeş Hükümetinin kendi halkına karşı yürüttüğü zorbalığın, barbarlığın ve hukuk tanımazlığın arkasında ABD, AB ve İsrail`in gizli ellerinin olduğunu biliyoruz. Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz" şeklinde tepki gösterdi.

Açıklamasının devamında Özkan, "Bu ve bundan önceki haksız infazlar karşısında ses çıkarmayan İslam Ülkelerinin de yöneticilerinin ABD, AB ve İsrail ile işbirliği içerisinde olduğunu elbette biliyoruz. Aynen ülkemizde olduğu gibi duyarlılık sahibi Müslüman halkın bu idamlara ve zorbalığa aynen bizim gibi tepki koyduğunu da biliyoruz. Türkiye Hükümetini bu mesele ile ilgili duyarlı olmaya ve adım atmaya davet ediyoruz. Yapay gündemlerle, fındıkkabuğunu doldurmayan meselelerle halkımızı oyalamayın. Bedeli ne olursa olsun adaletten, haktan ve insanlıktan yana olun. Bu millet sizden bunu bekliyor" diye çağrıda bulundu.

"Zulümler karşısında susanlar alınlarında kara bir leke ile bir ömür dolaşacaklar"
Özkan, Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu idasını bir kez daha şiddetle protesto edip lanetlediklerini belirterek, "Allah`ın laneti ve gazabı tüm zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun. Onlar akıttıkları kanda boğulacaklardır. Bu haksızlıklar ve zulümler karşısında susanlar ise elbette alınlarında kara bir leke ile bir ömür dolaşacaklardır. Bu kara lekeyi taşımak istemeyen, insanlık onuruna ve duyarlılığına sahip olan herkes bu idama tepkisini en şiddetli biçimde göstermelidir" ifadelerine yer verdi.

"Zalimler çok yakında nasıl bir inkılâpla devrileceklerini göreceklerdir." ayetini hatırlatan Özkan, "Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak inanıyoruz ki şehadet tüm nesillere ve çağlara bir çağrıdır. Ve her şehit zafere bir adım daha yaklaşmaktır. Şehadet Abülkadir Molla`yı ölümsüz kılacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış emperyalist güçler ve işbirlikçi Bangladeş Hükümetinin mensupları için ise elbette çok yakında çetin bir azap vardır" ifadelerine yer verdi.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir