• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
İskoçya`da helikopter kazası: 10 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İskoçya`nın Glasgow kentinde üzerine polis helikopterinin düştüğü barda bulunan bir kişinin hastanede hayatını kaybettiği, kazada ölenlerin sayısının 10`a yükseldiği bildirildi.

Kaza sırasında barda bulunan 59 yaşındaki Joe Cusker`in ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu arada, barın üzerine düşen polis helikopteriyle aynı model 22 helikopterin uçuşlarının da ülke genelinde askıya alındığı açıklandı. Glasgow`da düşen polis helikopteriyle aynı model olan ve "Bond Hava Servisleri" tarafından işletilen "EC 135" tipi bir helikopterin yakıt seviye göstergesinde dün tespit edilen arıza sonucu şirket, 22 helikopterinin uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Birleşik Krallık genelinde uçuşları askıya alınan helikopterlerin hava ambulansı olduğu, polis hava servisi uçuşlarının ise bu durumdan etkilenmediği kaydedildi.

"Eurocopter EC135" tipi, çift motorlu polis helikopteri, 29 Kasım gecesi Glasgow`da bir barın üzerine düşmüş, helikopterde bulunan iki polis ile bir pilotun yanı sıra bardaki altı kişi kazadahayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir