• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Halkın sıkıntılarını halkın içinden gelenler çözebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hür Dava Partisi aday adaylık başvuruları hızlandı. Son günlerde Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı başta olmak üzere Merkez Tuşba ilçesi, Gürpınar ve Gevaş ilçeleri aday adaylarının açıklamasından sonra bugün de merkez İpekyolu Belediye başkanlığı için Selim Sivi aday adaylığını açıkladı.
 
"Bu halkın sıkıntılarını halkın içinden gelen bir belediye başkanı çözebilir"
Düzenlediği basın açıklamasıyla aday adaylığını duyuran Selim Sivi, HÜDA PAR`ın halkın inanç ve kültürüne daha fazla sahip çıkmasından dolayı Bu partide aday adayı olduğunu ifade ederek, "Bu halkın sıkıntılarını halkın içinden gelen bir belediye başkanı çözebilir inancındayım. HÜDA PAR bu anlamda mazlum ve Mustazaf halkın partisidir. Bizler bunu gördüğümüz için burada görev almak istedik. İnşallah hayra vesile olacağı inancındayız." dedi.
HÜDA PAR`ın tepeden inme bir parti olmadığını söyleyen Sivi, halkın neye ihtiyaç duyduğunu en iyi halkın içinde olanların bildiğine vurgu yaparak, "İslami referansın dışında hiçbir düşünce ve ideoloji bu toplumu istenilen seviyeye getiremez." şeklinde konuştu.
 
"Yeni vaatlerde bulunmak yerine vaat edilenleri yapmaya çalışacağız"
Hedefleri ile ilgili bir soruya Sivi, daha önce siyasi partilerin aslında bu halkın hakkı olan birçok konuda vaatlerde bulunmasına rağmen bu vaatlerin havada kaldığını hatırlatarak, "Bizler yeni vaatlerde bulunmak yerine hak olan ve vaat edildiği halde yerine getirilmeyen hizmetleri yapmaya çalışacağız. Halkımıza İslami ve insani anlamda hizmet etmeye gayret edeceğiz." cevabını verdi.
Sivi, son olarak, hiçbir zaman yapamayacakları şeyleri söylemeyeceklerini de sözlerine ekledi.
 
Selim Sivi kimdir?
1961 yılında Van merkez Köşebaşı köyünde dünyaya geldi. Daha küçük yaşta medrese eğitimi aldı, dışarıdan ilk ve orta öğretimi aldı. 1983 yılından sonra Van Devlet Hastanesinde çalıştı. 1998`de tayinini İstanbul`a isteyip aynı yıl istifa etmiştir. 2000 sürecinde İslami davadan dolayı iki defa gözaltına alınmıştır. İki buçuk sene Eskişehir cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu. Yargılama süreci on yıllık zaman aşımına uğradı. Cezaevinden sonra Özlem Ajansta müdürlük yaptı.
 
İstanbul`da ikamet ettiği yıllarda İstanbul Mustazaflar Cemiyeti İdari Kurulunda faaliyetlere katılmıştır. Hür Dava Partisi kurucu üyelerinden olup aynı zamanda Hüda-Par İstanbul idare kurulunda görev almıştır. Aynı yıllarda çeşitli İslami STK`larda gönüllü olarak hizmette bulunmuştur. Sivi evli ve 8 çocuk babasıdır.
(Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir