• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Sebze ve meyve fiyatlarına dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul Ticaret Odası Sebze Meyve Komitesi Meclis Üyesi Abdulmuti Baran, dün haldeki fiyatlarda herhangi bir artış yaşanmadığını aksine düştüğünü söyledi. Kar nedeniyle esnafın hale gelemediğini belirten Baran, önümüzdeki günlerde fiyatlarda bir miktar artışın olabileceğini ancak suni artışlara dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Sebze-meyvenin yüzde 70'inin hale gelmeden direkt olarak nihai tüketiciye satıldığını ifade eden Baran, "Maalesef bazı zincirler üreticiden aldığı ürünü yüzde bine varan fiyat artışıyla tüketiciye satıyor. Halden çıkan 20 kuruşluk ürünün fiyatı markette 1.5 liraya çıkıyor. Özellikle soğuk havalarda fırsatçılara gün doğuyor" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bugün ve yarın Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde hafif, iç kesimlerde kuvvetli don olayı beklendiğini açıkladı. Bu nedenle seralarda üretim maliyetlerinin yükseleceğine işaret eden Bayraktar, ürün fiyatlarının da artma ihtimali olduğunu söyledi.

Suni artışlara da izin verilmemesi gerektiğini belirten Şemsi Bayraktar şöyle devam etti: "Ciddi üretim kaybı olmadığı halde fiyatlar suni artırıyorsa vatandaşın buna dikkat etmesi gerekiyor. Biz piyasayı sürekli takip ediyoruz. Ramazan ayında da bunu gerçekleştirdik. Eğer fiyatların spekülatif bir şekilde artırıldığını tespit edersek ilgili kurumları uyarıyoruz. Bu kış mevsiminde de fiyatların takipçisi olacağız." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir