• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Zalimler Abdulkadir Molla’yı Şehid Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bangladeş yönetimi, 1971 yılındaki bağımsızlık savaşı sırasında bölünmeye karşı çıktığı için direnen Abdülkadir Molla`yı 42 yıl sonra 65 yaşında idam etti.

Ülke yönetimi, tüm itirazlara rağmen Abdülkadir Molla`yı idam etti. İdamın yerel saatle 22`de gerçekleştiği belirtiliyor.

Molla için, son birkaç gündür yoğun bir kampanya başlatılmıştı. İdam kararının kaldırılması için yürütülen kampanyalar sonucu ülke yönetimi idam kararını gözden geçirmişti.

Molla`nın idamına hükmeden özel mahkemede, Bağımsızlık Savaşı döneminde Pakistan birlikleriyle işbirliği yapmakla suçlananlar yargılanıyor.
 
Molla, Cemaat-i İslami`nin kurduğu iddia edilen ve 200`den fazla entelektüelin ölümünden sorumlu tutulan Bedir milis gücüne üye olmakla suçlanıyordu.
 
Cemaat-i İslami liderlerinden Molla, Şubat ayında suçlu bulunup ömür boyu hapse mahkûm edilmiş, Molla`nın kararın iptali için başvurduğu Temyiz Mahkemesi Molla`nın cezasını idama çevirmişti.
 
Mahkeme daha sonra 8 Aralık`ta hapishane yetkililerine idamın gerçekleştirilmesi talimatını vermişti.
 
Cemaat-i İslami destekçileri, bu yıl başında görülen dava boyunca hükümetin siyasi bir kan davası güttüğünü savunmuştu.

TÜRKİYE DE DEVREYE GİRDİ
Bangladeş yönetiminin idam kararından geri adım atmaması üzerine Türkiye de devreye girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş Başbakanı`nın arayarak idam kararının kaldırılmasını rica etti. Ancak ülke yönetimi yine de geri adım atmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir