• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Ağrı'da niye okullar tatil edilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Bölgede aralıksız yağan yoğun kar yağışından dolayı birçok yerleşim yerinde okulların tatil edildiğini ama en soğuk ve en fazla karın yağdığı yerlerden biri olan Ağrı'da okulların tatil edilmemesine Çağdaş Gazeteciler Derneği ve İnternet Yayıncılar Derneği Ağrı Şubeleri, adına yapılan basın açıklaması ile tepki gösterildi.

Basın açıklamasıyla yetkileri uyaran ÇGD ve İYAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ve Vali Yardımcısı Ercan Ateş'i göreve davet etti.

Yapılan basın açıklamasında, soğuk havalar ve kaygan yol yüzünden zarar görebilecek bir evlatlarının vebalini 'nasıl taşıyacaklar' diye soran ÇGD ve İYAD, "Dün eksi 30 derecenin görüldüğü şehrimizde ne yazık ki bütün uyarılarımıza rağmen halen soğuk tatili verilmedi. Mevcut Milli Eğitim Müdürü ya evinden çıkmıyor, ya da makamı çok sıcak olduğu için dünyadan bir haber. Sabun gibi olan yollarda kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan miniklerin veballerini sırtımızda hissediyoruz. Elleri titreyerek, ayakları donarak yürüyüp okula gidip gelen çocukların vebalini yetkililerinde sırtında hissetmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Defalarca uyarmamıza rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmamasını da esefle kınıyoruz." İfadelerine yer verdi.

Basın açıklaması daha sonra şöyle devam etti: "Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak'ı bir an önce evinden ve makamından dışarı çıkıp çocuklarımızın neler çektiğini görmesini ve onların gittiği yolu bir defada olsa yürümesini rica ediyoruz. Sabah 06.00'da yola düşen miniklerin ve velilerinin neler çektiğini bilmeyen bir zihniyetin bu ilin eğitimine artık fayda sağlayamayacağı görüşündeyiz. Gazeteci meslektaşlarımız aracılığıyla yetkililere seslenmek istiyoruz. Makam araçlarından insinler bir an önce. Dışarıdaki gerçekliliği fark etmeleri için birinin ölmesi mi gerekir? Makam araçlarıyla okullarına bıraktırdıkları çocuklarının bir defa ellerini tutup kendileri okula bırakmışlar mıdır bu havada? Buradan sizler aracılığıyla yine Milli Eğitim'den sorumlu Vali Yardımcımız Ercan Ateş'e de seslenmek istiyoruz. Milli Eğitim Müdürü gerçekliliğin farkında olmayabilir ancak sizin duyarlılığınızı biliyoruz. Bir an önce bu konuda tedbir alınması gerekmektedir. Umarız bu görüşümüzü bir an önce dikkate alır ve gerekli tedbirleri alırsınız. Biz uyarmıştık demek istemiyoruz." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir