• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
Muşlu STK`lardan Molla Hakkındaki İdam Kararına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`ta faaliyette bulunan STK`lar Bangladeş`te Cemaat-i İslami lideri Abdülkadir Molla hakkındaki idam kararına tepki gösterdi

Muş Belediyesi önünde saat 12.00`de, yoğun kar yağışı altında Anadolu Gençlik Derneği Muş Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasına Muş İHH, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Muş Lale Derneği, Muş Selam Der, Has-Der, İnsan ve Yaşam Derneği ve Muş Zehra Der destek verdi.

Bangladeş hükümetine sert tepkinin gösterildiği basın açıklamasını Araştırma Görevlisi Talip Tuğrul okudu

Bangladeş Hükümetini şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz.
En başından beri temel insan hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş Hükümetinin ve hükümetin güdümündeki yargının bu kararının apaçık bir zorbalık olduğunu ifade eden Tuğrul, "Bangladeş Hükümeti, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslami`yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlemektedir. Bu idamı ve Bangladeş Hükümetini şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz." dedi.

Bangladeş hükümetinin tavrının 28 Şubat darbesinin aktörlerinin tavrına benzediğinin ifade edildiği basın açıklamasında, "Aynen 28 Şubat Postmodern Darbesinin yerli aktörlerinin yaptığı gibi Bangladeş Hükümeti dışarıdan, Siyonist ve emperyalist çevrelerden aldığı talimatla hareket etmektedir. Kendi halkına karşı acımasız bir kıyım uygulamaktadır. Bangladeş Hükümeti, Bangladeş`in insan gücünü ve enerji kaynaklarını küresel güçlere peşkeş çekerek ikbal peşinde koşan kadrolardan oluşmuştur. En başından beri ülkenin enerji kaynaklarının yağmalanmasına, insanının alın terinin ve emeğinin sömürülmesine karşı çıkan ve bu çizgide faaliyet gösteren Cemaat-i İslami`nin idareci kadrolarına karşı tam bir kıyım yapılmaktadır. Bu idam ve infazların Bangladeş halkının özgürlüğü ve refahı ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bilakis halka rağmen kolluk kuvvetlerinin gücü ile hareket eden ceberut bir yapı vardır." İfadelerini kullandı.

"Bu kararı verenleri Filistin`den, Mısır`dan, Arakan`dan zaten tanıyoruz
İnsanların temel hak ve özgürlerini ayaklar altına alan Bangladeş Hükümetine karşı, çifte standartçı, iki yüzlü ve çıkar esası güden ABD ve AB`den bir tepki gelmesinin zaten beklemediğinin ifade edildiği açıklamada, "Biz onları Bosna`dan, Irak`tan, Çeçenistan`dan, Filistin`den, Mısır`dan, Arakan`dan zaten tanıyoruz. Bangladeş Hükümetinin kendi halkına karşı yürüttüğü zorbalığın, barbarlığın ve hukuk tanımazlığın arkasında ABD, AB ve İsrail`in gizli ellerinin olduğunu biliyoruz. Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz.`` ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Hükümetini bu mesele ile ilgili duyarlı olmaya ve adım atmaya davet ediyoruz.
Bu ve bundan önceki haksız infazlar karşısında ses çıkarmayan İslam ülkelerinin yöneticilerinin ABD, AB ve İsrail ile işbirliği içerisinde olduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında "Aynen ülkemizde olduğu gibi duyarlılık sahibi Müslüman halkın bu idamlara ve zorbalığa aynen bizim gibi tepki koyduğunu da biliyoruz. Türkiye Hükümetini bu mesele ile ilgili duyarlı olmaya ve adım atmaya davet ediyoruz. Yapay gündemlerle, fındıkkabuğunu doldurmayan meselelerle halkımızı oyalamayın. Bedeli ne olursa olsun adaletten, haktan ve insanlıktan yana olun. Bu millet sizden bunu bekliyor.`` denildi.
Yapılan açıklamada; yaşanan haksızlıklar ve zulümler karşısında susanların alınlarında kara bir leke ile bir ömür dolaşacaklarına vurgu yapılırken, şahadetin tüm nesillere ve çağlara bir çağrı olduğu, verilen her şehidin zafere bir adım daha yaklaşmaya vesile olacağının altı çizildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir